Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şiddetli ağrı varsa...
HABERİ PAYLAŞ

Şiddetli ağrı varsa...

Testisin kendi etrafında dönmesine testis torsiyonu denir. Şiddetli ağrıyla ortaya çıkar. Bu yüzden acilen bir ürolog tarafından tanı konulmalı ve gerekirse ameliyat edilmelidir. Aksi halde organ kaybedilebilir.

Kısır mı olacağım?

27 yaşındayım. Tek testisim yok. Tek yumurta olduğu için penisim sola yatıyor ve eğrildi. Bunun kısırlıkla ilgisi var mı?

Testisler vücut içinde böbrekler hizasında oluşarak doğuma dek, bazen doğumdan sonra birkaç hafta içinde torbalara iner. Bu inişte bir sorun olduğu taktirde ilk 6 ay-1 yıl içinde ilaç tedavisi veya ameliyat ile torbaya mutlaka indirilmesi gerekir. Bazı durumlarda bir testisin hiç olmaması, yani eksik testisin karın içinde de bulunamaması mümkündür. Karın içinde kalan testislerde habaset görülebildiğinden her iki yumurtanın da torbada olmaması halinde bir üroloji uzmanına başvurmak gereği bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Sol testisimde ağrı var

2 ay önce acıyla uyandım. Tek testiste çok ağrı vardı. Doktor ağrının uzun süre boşalmamaktan olduğunu söyledi. O günden sonra şişme veya ağrı olmadı. Sağlığıma zararı olmuş mudur?

Anlattığınız durum testis torsiyonu dediğimiz testisin kendi etrafında dönmesi durumunu düşündürüyor. Bu durum organın kaybı ile sonuçlanabilecek bir durum olup acilen bir ürolog tarafından tanı konulup gerekirse ameliyatla acilen düzeltilmesi gerekir. Sizde bu acil dönem geçmiş olmasına rağmen bir üroloji uzmanına başvurmanızda fayda var. Bu durum ileride de size sorun yaratabilir.

Prostatı tetikler mi?

37 yaşındayım. Bir erkeğin idrarını ayakta yapması normal mi? Bir doktor ayakta idrar yapmanın çok sakıncalı olduğunu söyledi. Artık oturarak idrarımı yapıyorum ve rahatlık hissediyorum. Prostatı tetikler mi?

Ayakta idrar yapmanın prostat açısından zararı olduğuna dair genel kabul gören bir tıbbi bilgi mevcut değildir. Oturarak idrar yapmanın idrar kesesinin daha tama yakın boşalmasını sağlayacağı bilinse de ayakta veya oturarak idrar yapma halinde mesanede bakiye kalan idrar miktarında kayda değer bir fark olmamaktadır. Bu durum prostat üzerine herhangi bir zararlı etkide bulunmamaktadır. Size tavsiyem nasıl rahat ediyorsanız idrarınızı o şekilde yapmanızdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder