Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sonuçlar yanıltmasın
HABERİ PAYLAŞ

Sonuçlar yanıltmasın

Sperm testi çok önemli ve konusunda uzman, eğitim almış kişiler tarafından yapılması gerekiyor. Ayrıca bu sayım makine ile olmamalı. Çünkü sonuçlar yanıltıcı olabilir, gereksiz operasyonlar yapılabilir...

SORU: Sıklığı ne olmalı?

Sağlıklı, evli bir erkeğin cinsel ilişki sayısı ayda kaç defa olmalıdır? Azlığı veya sıklığı sağlık açısından bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Evli erkeğin aylık cinsel ilişki oranı birçok faktörden etkilenir. Ama bunun azlığı veya çokluğu sağlık sorunu doğurmaz. Vücut bir şekilde ürettiği meni salgısını uykuda da olsa boşalma yolu ile dışarıya atacaktır.

Haberin Devamı

İlişki sayısı erkeğin yaşı, evliliğin süresi, kadının fiziksel yapısı, doğum sayısı, çiftin aralarındaki duygusallık gibi birçok fiziksel ve psikolojik unsurdan etkilenir.

Yeni evli çift için günde birkaç kez, birkaç yıllık evli bir çift için haftada 2-3 kez, daha uzun yıllar evli olan, kadının fizik yapısı, doğumlar ve yaşın etkisiyle değişikliklere uğramış çift için de ayda 1-2 kez ilişkiye girmek yeterli olabilir.

SORU: İkinci çocuğu istiyoruz

39 yaşındayım, bir çocuğum var. İkinci çocuğu istiyoruz ama varikosel varmış. Ultrason sonucunu size yazıyorum. Bana yol gösterir misiniz? CEVAP Varikosel erkeklerde en sık kısırlık sebebi olan ve tedavisi en başarılı sonuç veren durumdur.

Varikosel tanısı sadece el muayenesi ile konur, el ile saptanamayan varikosellerin ameliyat edilmesi fayda sağlamaz. Bu nedenle ultrason ile varikosel tetkiki yaptırmıyorum.

Spermiyogram da makine ile değil sadece bu konuda özel eğitim almış kişilerin doğru yapabildiği özel bir tetkiktir, birçok yerde yapılan tetkikler yanıltıcı sonuç vermektedir. Sadece güvendiğim kişilerin yaptıkları spermiyogramlara yorum yapmakla yetiniyorum.

SORU: Testislerim ağrıyor

19 yaşındayım. 1 haftadır testislerimde ağrı var. Mastürbasyon yapmadığımda, rüyamda da boşalmıyorum. 15 gündür mastürbasyon yapmadım. Bundan kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Düzenli boşalmayanlarda meni kanallarında dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrılarının olması gayet normaldir. Gün aşırı, düzenli boşalmak ile bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Buna rağmen ağrı geçmiyor ise mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

Haberin Devamı

SORU: İkincisi olmuyor

40 yaşındayım. İlişkiye girdiğimde çok çabuk boşalıyorum. Ayrıca bir defadan fazla cinsel ilişki yaşayamıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Erken boşalma bir sorun. Ama 40 yaşında biri için üst üste ilişkiye girememeyi sorun olarak görmüyorum. Bu fiziksel, psikolojik bir performans olup vücut ihtiyacına ve gücüne göre hareket eder, zorlamanın faydası olmaz.

Genel sağlık kurallarına dikkat eder, sigara benzeri kötü alışkanlıklardan uzak durur, kilonuza dikkat ederseniz tüm beden performanslarında bir miktar artış görülür. Bu konu anti-aging olarak son yıllarda gündeme gelmiş olup, 30’lu yaşlardan sonra herkesin dikkat etmesi gereken belli hususlar vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder