Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Stres büyük düşman
HABERİ PAYLAŞ

Stres büyük düşman

Pek çok hastalığa neden olan stres hayatı olumsuz etkiliyor. Kimi zaman fiziksel kimi zaman psikolojik rahatsızlığa neden oluyor. Ama en çok erkeği cinsel yaşamını vuruyor. Performans kaygısı hisseden birinde stres nedeniyle ereksiyon kalitesi düşüyor, erkek başarısız oluyor.

Küçük görünüyor

Sertleşme olmadığı zaman cinsel organım içeri çekiliyor ve gözükmüyor. Ancak sertleşme olduğu zaman 13- 14 santimi buluyor.

Penisin sertleşmemiş yani normal halinin uzunluğunun önemi yoktur. Penisin cinsel faaliyette bulunmak ve idrar yolunun içinden geçmesi nedeniyle işemek dışında başka bir fonksiyonu yoktur. İnik haldeyken idrarınızı da sorun olmadan yapabileceğinize göre, organın boyutlarını sorun etmeniz gereksiz. Ayrıca kilosu fazla olanların göbek altı yağlarının penis köküne doğru sarkarak organı olduğunda daha kısa göstermeleri de mümkündür. Hatta bu durumda plastik bir ameliyatla sadece yağları alarak penisi yeniden görünür hale getirmek olasıdır.

Haberin Devamı

Baba olur muyum?

33 yaşında, 1 yıldır evliyim. Ereksiyon sorunum var. Viagra kullandığım zaman sertleşme oluyor ama bu seferde ben çok geç boşalıyorum. İlaç baba olmayı engeller mi?

Sertleşme zorluğunda kullanılan bu ilaç grubu, fonksiyonunu penisin sertliğinin sonlanmasını sağlayan bir enzimi engelleyerek gösterir. Penisin sertliğini sağlayan içindeki yarı elastik bir çift kılıf içindeki corpus cavernosum adı verilen cisimlerin içinin kan ile dolması ve bir süre o şekilde kalmasıdır. Penisin kanla dolan bu kompartmanları sürekli sinirsel uyarılar ve onlardan etkilenen enzim adı verilen salgıların etkisi altındadır. Bu sinirsel etkilerin dengesi adeta bir tahterevalli gibi değişiklik göstererek penisin durumunu etkiler ve dengeler.

Örneğin; korku hissedildiğinde baskın olan adrenalin penise giden kan akımını azaltarak penisin büzüşmesine neden olur. Aynı mekanizma ile performans kaygısı hisseden bir insanda da stres nedeniyle ereksiyon kalitesi düşer. Bahsettiğiniz gruptaki ilaçlar bu dengeyi etkiler, belirli bir miktarda penis dokusu içinde sürekli salgılanmakta olan ve sertleşmeyi sonlandırmaya yönelik bir enzimi bloke ederek dolaylı yoldan sertleşmeyi destekler. Bu tip ilaçların çocuk olmasıyla ilgileri yoktur. Bazı kişilerde boşalmayı biraz geciktirdikleri bilinmektedir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder