Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Süre uzadıkça sorun bitiyor
HABERİ PAYLAŞ

Süre uzadıkça sorun bitiyor

Haberin Devamı

Erken boşalmayı tetikleyen pek çok neden var. Erkeğin partnerini yeterince tanımaması, heyecanlanması, ortamın uygun olmaması işi zorlaştırır. Çiftin birliktelik süresi uzadıkça erken boşalma sorunu ortadan kalkar.

SORU: Top şeklinde damar var, ne olabilir?

21 yaşındayım, testisim sarkık olduğu zaman sol taraftaki yumurtalığımın üstünde top şeklinde bir damar ortaya çıkıyor. Bu neden olur?

CEVAP

Yumurtanın üzerinde bu şekilde toplar damarların adeta solucan gibi belirgin olması ileri derecede varikosel varlığını gösterir. Bu durum fazlaca ayakta kalındığında veya sıcak ortamlarda daha belirgin olarak görülür. Bir üroloji- androloji uzmanı tarafından yapılacak el ile muayene sonucu durum netleşecektir.

Varikosel testislerin döl hücresi üretimini bozarak kısırlık yapabileceğinden mikrocerrahi konusunda deneyimli bir hekim tarafından ameliyat edilmelidir. Bu ameliyatı bu konuda deneyimli bir merkezde yaptırmanızı öneririm. Başarısız ameliyat tekrar ameliyat olmayı gerektirebilir. Hatta ortaya çıkabilecek komplikasyonlar kısırlık tehlikesini daha da arttırabilir. Üniversite klinikleri bu mikrocerrahi teknikler konusunda önerilebilir.

SORU: Erken boşalma sorunu beni yıprattı

33 yaşındayım. Pek çok kız ve kadınla birlikte oldum. Ama askerden sonra hayatım durdu. Partnerimi her yönden mutlu ediyorum ama bazen kızlar anlayışlı olmuyor. Bu boşalma sorunu beni yıprattı. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Erken boşalma çok sık görülen bir sorun. Çoğu zaman psikolojik sebeplerden kaynaklanıyor. Örneğin; tedirgin bir ortam veya yabancı bir partner gibi. Çiftlerin birliktelik süresi uzadıkça bu sorun çoğu zaman ortadan kalkmaktadır. Eğer birkaç aylık bir sürede düzelmez ise bir üroloji uzmanına danışarak ve bir dönem ilaç kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

SORU: Ya hastalık geçmeydiyse?

22 yaşındayım. Geçen Mart’ta belsoğukluğu hastalığına yakalanmıştım. Doktora gittim, tedavi oldum. Tedavi bittikten 4 ay kadar sonra hafif akıntı başladı. Şu anda bir sorun yaşamıyorum. Ama test yaptırmaya korkuyorum. Bel soğukluğu kısırlığa veya hepatite dönüşebilir mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Öncelikle, korkmanın hastalıklar ortaya çıktıktan sonra kişiye hiçbir faydası olmaz. Baştan tedbir alıp prezervatif kullansaydınız bu hastalığı kapmazdınız. Tedavi edildikten sonra akıntı sürüyor ise tekrar tahlil yapılıp mikrobun ortadan kalkıp kalkmadığı araştırılmalıdır. Bazen tedavi başarılı olsa da uyarılmış olan salgı bezleri bir süre daha normalden fazla salgı yapmaya devam edebilmektedir. Tahlil sonucu temiz çıkarsa bu durumun bir süre sonra düzelecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder