Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tahliller ne diyor?
HABERİ PAYLAŞ

Sık idrara çıkmak, sadece idrar yollarını ilgilendirmez. Şeker hastalığı, idrar yolu iltihapları, ayakları üşütme, prostat büyümesi gibi pek çok farklı nedeni olabilir. Hemen üroloğa gitmek ve yapılan tahilller ne diyor öğrenmek gerekir.

HIV korkusu yaşıyorum

29 yaşındayım ve bekarım. 2 gün önce kan testlerimi yaptırdım, son 3-4 yıldır bende Hepatit ve HIV korkusu başladı. Defalarca test yaptırdım, hep negatif çıktı ama korkum azalmıyor. Kan testi sonuçlarımı size yolluyorum. Endişelenecek bir durum var mı?

Haberin Devamı

Hepatit aşısı olmamı tavsiye eder misiniz? Gereksiz tahliller yaptırmak, sık sık doktora gitmek, tahlillerdeki önemsiz detaylara saplanarak hayatı kendine çekilmez hale getirmek evham seviyesi yüksek kişilerde görülen hastalık hastalığı olarak tanımladığımız durumun tipik belirtileridir. Ticari kaygılar ile bu durumun körüklenmesine maalesef sıkça rastlıyoruz. Güvenebileceğiniz bir hekime danışınız. Bir sorununuz olmadığına ikna olmazsanız bu konuda bir psikiyatri uzmanının yardımına başvurunuz.

Sık tuvalete gidiyorum

20 yaşındayım. Yarım saatte bir idrara çıkıyorum. Bu yaşta bende prostat olmaz sanırım. Sizce bu bir hastalık mı? Doktora gitmem gerekir mi?

Sık idrar yapmanız idrar yollarını ilgilendiren veya ilgilendirmeyen birçok farklı durumdan ortaya çıkabilir. Birkaç farklı örnek vermek gerekirse; şeker hastalığı, idrar yolu iltihapları, ayaklarınız üşütmeniz sonrası mesane cidarınızda ödem olması, psikolojik sorunlar, mesane küçüklüğü, prostat büyümesi gibi birbirinden çok farklı durumlar sık idrara çıkmaya neden olabilir. En kısa zamanda bir doktora gitmeniz ve idrar tahlili başta olmak üzere gereken tetkikleri yaptırmanız uygundur.

2 aydır sperm gelmiyor

9 yıldır diyabetim var, ilaç kullanıyorum. 2 aydır sperm gelmiyor. Bunun nedeni ilaç mı?

Bu şeker hastalarında görülebilir. Boşalma anında meninin idrar kesesine geri kaçar. Hastalığınızdan kaynaklanan bu durumun vücuda bir zararı yoktur, meni daha sonra idrar ile birlikte atılır. Çocuk istiyorsanız bu ilaç ile tedavisi veya idrara karışan sperm hücrelerinin toplanarak aşılama veya tüp bebek için kullanılması gerekecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder