Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tahrişten de olabilir ama...
HABERİ PAYLAŞ

Tahrişten de olabilir ama...

Haberin Devamı

Koyu renkte gelen menide kan hücreleri olduğu düşünülür. Bunun tespit edilmesi için tetkik yapılmalı, kanamanın olup olmadığı doğrulanmalı. Kan görülmesi genellikle meni keseleri veya kanallarında basit tahrişten kaynaklabilir ama yine de tedbirli olmak gerekir...

SORU: Menimde küçük parçalar var, neden?

17 yaşındayım. Sorunum testisimin birinin diğerinden büyük olması ve içinde damar gibi şeylerin hareket etmesi. Bir aşağı bir yukarı hareket ediyorlar. Mastürbasyon yaptığım zaman menimin içinde küçük parçalar geliyor. Lütfen yardımcı olun.

CEVAP


Bunda utanılacak ne olduğunu anlamam mümkün değil. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm. Mastürbasyonda meninin içinde gelen küçük parçacıklar normaldir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Menim koyu renkte 58 yaşındayım.


Menim bir haftadır koyu çay renginde geliyor. Acaba beni aydınlatır mısınız?

CEVAP

Meninin çay rengi gelmesi menide kan hücreleri olduğunu düşündürmektedir. Öncelikle meni tetkiki yaparak kanama olup olmadığı doğrulanmalı daha sonra ileri tetkiklere geçilmelidir. Genellikle meni keselerinde veya kanallarında basit bir tahrişten kaynaklanan bu durum nadiren tehlikeli bir hastalığın belirtisi olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: İktidarsızlığın kesin çözümü var mı?

İlerleyen yaşlarda iktidarsızlık tedavilerinde ne tür yöntemler uygulanıyor? İlaç mı veriliyor yoksa daha kesin çözüm yöntemi var mı? Bilgi verebilir misiniz?

CEVAP

İleri yaşlarda, örneğin 65-70 ve daha ileri yaştaki erkeklerin iktidarsızlık sorunlarında psikolojik faktörün giderek azaldığını görüyoruz. Genç hasta grubunda psikolojik faktörü önemle değerlendirirken ileri yaşlarda daha ziyade damar hastalıklarına bağlı sertleşme bozuklukları ortaya çıkıyor. Bu hastaların cinsel yaşam ihtiyaçları tedavi yöntemini belirlemede önemli rol oynamaktadır. Genellikle bu yaşlarda çok daha seyrek cinsel ilişki hedeflendiğinden mutluluk çubuğu da denilen penis protezini son çare olarak öneriyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder