Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Takılar sorun yaratabilir
HABERİ PAYLAŞ

Takılar sorun yaratabilir

Haberin Devamı

Bazı takıların cinsel ilişkiden alınan zevki daha da artırdığı sadece söylentiden ibaret. Burada tek beklenti estetik kaygı. Unutmayın, bu takılar ciddi yaralanmalara neden olabiliyor ve hijyeni bozuyor.

SORU: Önce meni sonra kan geliyor

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken meni akıyor. Bir daha yaparsam kan geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ejakülasyon, yani boşalma sırasında kan gelmesine hemospermi adı verilir. Bu durum büyük çoğunlukla ejakülatın sıvı kısmının salgılandığı ve depolandığı vesiküla seminalis adı verilen ve prostatın hemen arkasında bulunan meni keselerinin içini döşeyen dokunun tahrişinden veya meninin geçtiği kanallardaki tahrişten kaynaklanır. Ciddi bir hastalık değildir. Uygun ilaçlar ile tedavi edilebilir. Ama nadir de olsa bazı durumlarda boşalma sırasında olan bu kanama hayatı tehdit edebilecek çok ciddi bir durumun da ilk belirtisi olabilir. Bu nedenle menide kan görülmesi halinde mutlaka en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmalı ve bu tehlikeli ihtimali ortadan kaldırmalısınız, gecikmek telafisi imkansız sorunlara neden olabilir.

SORU: Penisimin altına boncuk taktırsam...

23 yaşındayım. Penisimin altına boncuk yerleştirmek istiyorum. Duyduğuma göre kadına çok zevk veriyormuş. Doğru mu?

CEVAP

Bu tür piercing adı verilen ve vücudun çeşitli bölgelerine takılan metal halka ve benzeri takılar sadece estetik kaygı ile kullanılmaktadırlar. Takılma sonucu ciddi yaralanmalar oluşturabildiklerinden ve hijyeni bozduklarından tavsiye etmemiz mümkün değildir. Ayrıca bu tür takıların cinsel ilişkideki hazzı arttırdıkları sadece bir söylentiden ibarettir. Mantıki ve fizyolojik bir anlamı yoktur, sadece bir değişiklik olarak algılanabilir.

SORU: Tuvalete gitmek istemek normal mi?

22 yaşındayım. Boşaldıktan bir süre sonra tuvalete gidiyorum. Bir zararı var mı?

CEVAP

Bu tamamen normal ve fizyolojik bir durum. Bu durumun neden sizde bir problem oluşturduğunu anlamadım.

SORU: Rüyada boşalmıyorum

27 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girmediğim ve mastürbasyon yapmadığım halde rüyada boşalma olmuyor. Şimdiye kadar gece boşalması yaşamadım. Bu çok mu önemli? Bende sorun mu var?

CEVAP

Gece boşalmalarının olmaması bir hastalık veya sorun değildir. Her insanın kendi bünyesi kendi ihtiyaçlarına göre fonksiyon gösterir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder