Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tansiyon zorlaştırır
HABERİ PAYLAŞ

Tansiyon zorlaştırır

Haberin Devamı

Yüksek tansiyon ve şeker hastası olan erkeklerde ya da her iki hastalıktan yakınanlarda cinsel ilişki sırasında sertleşme sorunları görülebiliyor. Çoğu zaman kullanılan ilaçlar sertleşmeyi zorlaştırıyor.

Ağrım bitmiyor

Sol grade varikosel olduğu ultrasonla tespit edildi. Mikrocerrahi yöntemle ameliyat oldum. Ameliyatın üzerinde 12 gün geçti ama sol testisime dokununca, tuvalete girince ya da yürüyünce ağrı var. Doktora gittim, bana “3-4 hafta bekleyeceğiz” dedi. Ameliyattan önce varikoselim vardı ama cinsel hayatımda sorun yoktu. Şimdi ise eşimle birlikte olamıyorum. Ne yapacağım?

Yazınızdan cinsellikle ilgili sorununuzun ameliyat sonrası ağrılar olduğunu anlıyorum. Ameliyat sonrası bu denli bir ağrı sık rastlanan bir durum olmamakla birlikte eğer üroloğunuz muayene sonucu uygun görmüşse bir süre beklemenizde fayda var. Eğer arzu ederseniz bir başka üroloji uzmanına başvurarak bir ek görüş alabilirsiniz.


Yüksek tansiyon mu?

47 yaşındayım. 8 yıldır yüksek tansiyonum var. Düzenli olarak ilaç kullanıyorum. Cinsel hayatım eskisi kadar yolunda gitmiyor, zaman zaman tam olarak sertleşmeyi sağlayamıyorum. Acaba tansiyon hastaları da sertleşme bozukluğu açısından risk altında mı?

Evet, hipertansiyon hastalarının yüzde 60.9’u, hipertansiyon ve şeker hastalığının birlikte olduğu hastaların da yüzde 77.9’u sertleşme bozukluğu yaşıyor. Tansiyon hastalarında görülen sertleşme bozukluğunun yüzde 7.7’si hafif, yüzde 15.4’ü orta ve yüzde 45.2’si ağırdır. Bunun yanında alınması zorunlu olan tansiyon ilaçlarının bir kısmı da sertleşme bozukluğuna yol açabiliyor. Özellikle idrar söktürücüler, B-blokerler (tansiyon ilacı), digoxin (kalp ilacı) ve kolesterol ilaçlarının sertleşme bozukluğuna yol açabileceği biliniyor.

Sayı nasıl artar?

Sperm sayısı bazı besinlerle artırılabilir mi? Sayı nasıl artar?

Meni seminal keselerden üretilen sıvı ve testislerde üretilen döl hücreleri, yani spermlerin bir araya gelmesi ile oluşur. Baharatlı yiyeceklerin vücuttaki tüm salgıları çoğaltarak gibi meni keselerinin salgısını da arttırarak ejakülat hacmini arttırdıkları bilinmektedir. Sperm sayısını arttırdığı bilimsel olarak ispatlanmış herhangi bir gıda maddesi bilinmemektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder