Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tedavi edilmezse...
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar tedavi edilmezse ileride daha büyük sorunlara yol açıyor. Bu yüzden mutlaka ilişki sırasında prezervatif kullanın, alkol ve uyuşturucu maddelerin olumsuz etkilerini düşünerek uzak durun. Eş sayısını artırmayın ki sağlıklı olarak yaşamınızı sürdürün.

SORU: İktidarsızlık için ameliyat var mı?

55 yaşındayım, avukatım. Uzun bir süredir iktidarsızlık sorunuyla boğuşuyorum. İlaçlar kullandım, testler yapılıyor, sürekli doktora gidip geliyorum. Artık çok yoruldum. Acaba iktidarsızlık konusunda cerrahi müdahale yapılıyor mu? Yapılıyorsa kimlere yapılabilir?

CEVAP

İlaç tedavisi etkili olmuyorsa penis içine enjeksiyon uygulamaları devreye girer. Hasta ilişki öncesinde penisine ilaç enjekte eder. Kalp hastalığı nedeniyle nitrat kullananlar demin saydığımız ilaçları kullanamazlar. İşte bu grup hastaya enjeksiyon önerilebilir.

Eğer bütün tedavi seçeneklerine karşın sertleşme sağlanamıyorsa son seçenek protezlerdir. Pompalı, bükülebilen tipleri olan protez seçimine hekimle hasta birlikte karar verir. Ereksiyonda ağrı, ilişki sırasında penisin bükülmesi gibi sorunlar varsa bunlar ameliyatlarla düzelir.

SORU: Nasıl korunacağım?

27 yaşındayım, hareketli bir cinsel hayatım vardı ama belsoğukluğuna yakalandım. Tedavi gördüm, hastalığı atlattım. Ancak yeniden bu hastalıkları kapabilirim diye korkuyorum. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan nasıl korunabilirim?

CEVAP

● Cinsel ilişkide kondom kullanın.
● Cinsel eş sayısının artmasının, hastalık bulaşma riskini de arttırdığını aklınızdan çıkarmayın.
● Hastalık belirtisi olmadan da bulaşma olabileceğini unutmayın.
● Alkol ve uyuşturucunun doğru ve sağlıklı düşünmeyi engelleyerek, cinsel ilişki sırasında olumsuz davranışlara neden olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.
● Size nakledilecek kanda gerekli testlerin yapılıp yapılmadığını sorun.
● Başkalarının kullandığı şırınga ve iğneyi kullanmayın. Bir defa kullanılıp atılan şırınga ve iğne kullanılmasını isteyin.
● Hamileyseniz, doğum öncesi dönemde düzenli sağlık kontrollerini yaptırın.
● Ağrıyı ciddiye alın!

SORU: Hiçbir kadını tatmin edemiyorum

27 yaşındayım. Ben erken boşalıyorum. Bugüne kadar birlikte olduğum kadınların hiçbirini tatmin edemedim. Çünkü ilişkiye başladıktan sonra 5 saniye içinde boşalıyorum. Ama ikinci birleşmede yani yaklaşık yarım saat sonra erken boşalma sorunu yaşamıyorum.

CEVAP

Bu durumda bir sorununuz olmadığını düşünebilirsiniz. İkinci birleşmeyi yapabildiğiniz ve bunda erken boşalma sorununuz olmadığına göre herhangi bir tedaviye de ihtiyacınız yok demektir.

Eğer erken boşalma olmadan tek bir ilişki yaşamak istiyorsanız sizin durumunuzda önceden bir boşalma sağlamak erken boşalmayı engellemek için yeterli olacaktır. Bu şekilde hallolan bir sorun için ilaç kullanmaya da gerek yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder