Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tedavi kişiye özeldir
HABERİ PAYLAŞ

Tedavi kişiye özeldir

Haberin Devamı

Yaşın ilerlemesiyle erkeklerde sertleşme sorunları ortaya çıkmaya başlıyor. Bazen psikolojik bazen de hormonal nedenlere dayanan ereksiyon problemi erkeği yıpratıyor, eşine mahçup oluyor, üzülüyor. Unutmayın, bu konunun çözümü var. Pek çok seçenek arasından kişiye özel tedaviyle sıkıntı aşılıyor.

SORU: Peyroni nasıl tedavi edilir?

34 yaşındayım ve peyroniden şikayetçiyim. Kullanmam gereken ilaçlar hangileri?

CEVAP

Peyroni hastalığı için herhangi bir ilaç önermiyorum. Durumu takip etmek, gerekirse ve zamanı geldiğinde ameliyat etmek lazım. Bu hastalığın izlenme sürecinde hasta ve doktorun yakın iletişimde bulunması, hastanın sürekli ve yeterli bilgilendirilmesi önemlidir.

SORU: Hemen boşalıyorum

19 yaşındayım, mastürbasyonda hemen boşalıyorum. İlişkinin süresini öğrenebilir miyim? Nasıl bir tedavi yöntemi uygulayabilirim?

CEVAP

Erken boşalma karşı cins ile birliktelik esnasında tanımlanabilir. Mastürbasyonda erken boşalmadan bahsedilemez. Cinsel deneyiminiz arttıkça bu sorun büyük bir ihtimal ile kendiliğinden çözülecektir, acele etmeyin.

SORU: Ameliyat oldum

27 yaşındayım, bekarım. Penisimin alt kısmında delik olduğu için 5 -6 yaşında ameliyat geçirdim. Ameliyattan dolayı aşağı doğru yamukluk var. Sorunun giderilmesi basit olur mu?

CEVAP

İdrar deliğinin penisin alt kısmında olmasına hipospadias adı verilir. Bazen beraberinde chordee adı verilen fibröz bir bant da bulunur ve penisi aşağıya doğru eğik hale getirir. Tüm bunların ameliyat ile düzelmesi mümkündür. Ama bunlar özel ameliyatlar olduğundan bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanını tercih edin.

SORU: Suçluluk duyuyorum

52 yaşındayım. Sertleşme yok, erken boşalıyorum. Ben ilişkiye girmek istiyorum ama zevki olmayınca eşime karşı suçlu hissediyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Yetersiz sertleşme ilerleyen yaş ile birlikte hormonal, damarsal, sinirsel nedenlerden veya mevcut rahatsızlık ve kullandığınız ilaçlardan kaynaklanıyor olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurup tetkik ve tedavinizi yaptırmanızı öneririm. Sizin gibi hastaları değişik tedavi yöntemlerinden kişiye en uygun olanını seçerek tedavi edebilmekteyiz.

SORU: Varikosel var

29 yaşındayım. Sağ yumurtalığımda varikosel var. Varikoselin sperm sayısını düşürüp yapılarını bozduğunu biliyorum. Yapısı bozulan spermler yüzünden çocuğum sorunlu olur mu?

CEVAP

Varikoselin sperm üretimini bozup bozmayacağı ve ne sürede bozacağı tamamen kişinin yapısına bağlıdır. 6 ayda bir yapılacak sperm tahlilleriyle takip edilmelidir. Bu tahlilin tercihen aynı laboratuvarda yapılması, androloji departmanı olan ve bu konuda ehil olduğu bilinen bir yerin tercih edilmesini öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder