Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tedavisi ilaç ya da ameliyat
HABERİ PAYLAŞ

Tedavisi ilaç ya da ameliyat

Erkekten boşalma sırasında meni gelmemesi normal değil. Ortada sorun olduğunu gösterir. Meni cinsel perhize bağlı olarak azalıp artabilir. Gerekiyorsa ilaç ya da ameliyatla tedavisi yapılabilir.

Sperm gelmiyor

20 yaşındayım. Mastürbasyon yaptığımda hiç sperm gelmedi. Çok korkuyorum. Arkadaşlarımın hepsinden sperm geliyor. Ne yapmalıyım?

Ejakülasyon, yani boşalma sırasında meni gelmemesi normal bir durum değildir, bir sorun olduğunu gösterir, bu duruma aspermi adı verilir. Meniyi oluşturan salgının çok büyük kısmı prostatın arkasında bulunan ve vesiküla seminalis adını alan bir çift meni kesesinden kaynaklanır. Normal bir boşalmada ortalama 1,5-3 cc arası normal miktardır, cinsel perhize bağlı artma ve azalma gösterir. Vesiküla seminalislerin veya boşaltım kanallarının doğuştan eksik olması veya bir infeksiyon nedeni ile tıkanması bu duruma sebep olabilir. Nörolojik bir hastalığı olanlarda ve bazı şeker hastalarında ise meninin dışarıya boşalmak yerine, arkaya yani idrar kesesine boşalması nedeniyle meni gelmemesi görülebilir. Boşalma sırasında meni gelmemesi mutlaka bir ürolog tarafından değerlendirilmelidir, ilaç veya ameliyat ile bu sorun halledilebilir.

Haberin Devamı

Tedavi başlayacak

25 yaşındayım. Hiperprolaktinemi var. Testosteron normal sınırlarda olmasına rağmen düşük değere yakın. Dopamin tedavisine başlayacağım. Sakalım çıkar mı?

Prolaktin hormonu yüksekliği hipofiz dokusundaki bir fonksiyon bozukluğundan kaynaklanabilir, çekilen filmler neticesi ameliyat veya ilaç tedavisi yapılır. Prolaktinin yükselmesi erkeklik hormonu olan testosteronun salgılanmasını bozduğundan başta libido, yani cinsel istek olmak üzere erkeklik hormonuna bağlı fonksiyon ve vücut özelliklerini olumsuz etkileyecektir. Tedavi sonucu her şey normale dönecektir. Endişe etmeyiniz ve doktorların tavsiyelerine uyunuz.

Zarar verir mi?

17 yaşındayım. Tek yumurtalığım var. Baba olmaya engel mi? İleride bana zarar verir mi?

Karın içinde kalan testislerde kanserleşme riski fazladır ve gözle görülmeyip el ile muayene de edilemediklerinden durumun geç farkedilme ihtimali yüksektir. Ultrason, tomografi, MR gibi yöntemleri uygulanır. Eğer şüphe devam ediyorsa cerrahi olarak da araştırılabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder