Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tercih edilmiyor
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Çeşitli ilanlarda gördüğünüz vakum cihazlarına para dökmenin anlamı yok. Çünkü bu tür cihazlar cinsel organı büyütmek için hiçbir etkiye sahip değil. Ayrıca sertleşme sorununda da çok can yakan ve tercih edilmeyen bir yöntem

SORU: Bir testisim yok

27 yaşındayım. Sol testisim yok. Testisim tek yumurta olduğu için penisim sol tarafa yatıyor ve zamanla penisimin eğrildiğini fark ediyorum. Bunun kısırlıkla ilgisi var mı?

CEVAP

Testisler vücut içinde böbrekler hizasında oluşarak doğuma dek, bazen doğumdan sonra birkaç hafta içinde torbalara iner. Bu inişte bir sorun olduğu taktirde ilk 6 ay-1 yıl içinde ilaç tedavisi veya ameliyat ile torbaya mutlaka indirilmesi gerekir. Bazı durumlarda bir testisin hiç olmaması, yani eksik testisin karın içinde de bulunamaması mümkündür. Karın içinde kalan testislerde habaset görülebildiğinden her iki yumurtanın da torbada olmaması halinde bir üroloji uzmanına başvurmak gereği bulunmaktadır.

SORU: Vakum cihazı penisi büyütür mü?

24 yaşındayım. İnternette satılan ve sertleşme sorununa iyi gelen vakum cihazları var. Hem penisi de büyütüyormuş. Acaba bunlar doğru mu?

CEVAP

Peniste sertleşme organ içinde bulunan ve kökleri penisin arkasından kemiğe kadar uzanan bir çift esnek kılıfın kan ile dolması sonucu oluşur. Pompa cihazı esasında vakum yani emme prensibi ile çalışır: Penisin içine yerleştirildiği tüp şeklinde bir cihazın havası basit bir pompa yardımı ile dışarıya alınır. Bu durumda penis negatif basınçlı ortamda kalacağından burada kan toplanır, daha sonra penis dibine yerleştirilen sıkıca bir lastik halka ile de kanın organ içinde hapis kalması ve organı sertçe tutması sağlanabilir.

İşe yaramıyor

Bu yöntem ile penis boyunun büyütülebileceği iddiaları da yapılmışsa da kalıcı bir etkisi olmamakta sadece penis dibindeki sıkı lastiğe tahammül edilebildiği sürece sağlanan sertleşme ile cinsel ilişki sağlanabilmektedir.

Pompanın kullanımı sırasında birçok kişi canı acıdığından yöntemi terk etmekte, lastiğin gerisinde kalan kısım gevşek olduğundan menteşe etkisi ile penis kolaylıkla kıvrılabilmekte, kan akımı durduğundan penis epey hissiz olmakta ve organ soğumaktadır.

Türkiye’de pek tercih edilen bir yöntem olmayıp benim hastalarımdan yaklaşık hiç biri uzun dönemde bu yöntemi tercih etmemiştir. Penis büyütme cihazı olarak hiçbir işe yaramaz.

SORU: Cinsel organımdaki eğrilik düzeltilebilir mi?

32 yaşındayım. Benim sorunum cinsel organımda aşağıya doğru eğriliğin olması. Bu ilaçla ya da ameliyatla düzeltilebilir mi?

CEVAP

Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zaman ile artmıyorsa hiçbir tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yapıyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder