Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Test yaptır sonucu öğren
HABERİ PAYLAŞ

Test yaptır sonucu öğren

Erkeklerdeki cinsel isteksizliğin nedeni psikolojik bazen de fizyolojik sorunlardan kaynaklanabilir. Önce fizyolojik sorunlar olabileceği düşünülür ve hormon testi yaptırılır. Çünkü hormon dengelerindeki değişiklik isteksizliğe yol açabilir. Testle bunu öğrenebilirsiniz.

SORU: Meni yolları tıkanır mı?

25 yaşındayım. Mastürbasyon yapmaktan meni yollarında bir tıkanıklık söz konusu olur mu?

CEVAP Mastürbasyon aşırıya kaçılmadığında partneri olmaya kişiler için sağlıklı bir boşalma yöntemidir, hiçbir sorun yaratmaz.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Gençlerin hormonlarını yüksek olduğu ve uygun sosyal ortamda cinsel partner bulamadıkları hallerde gün aşırı veya günde bir defayı geçmemek üzere mastürbasyon yapmaları fizyolojik olarak gayet normal ve sağlıklı bir durumdur.

SORU: Cinsel isteğim çok fazla 18 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapmak ve erotik içerikli filmler izlemek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bir de gelecekte bu yüzden erken boşalma gibi bir sorunla karşı karşıya kalabilir miyim?

CEVAP Durumunuz tamamen normal ve ileride herhangi bir soruna neden olmaz. Endişelenmeyin.

SORU: By pass oldum 52 yaşındayım ve 2013’ün başında by-pass geçirdim. O günden bugüne sertleşme sorunu yaşıyorum. Acaba neden böyle oluyor ve ne yapabilirim?

CEVAP By-pass sonrası aort çevresindeki dokulardaki hasar nedeni ile sertleşme için gerekli sinir ve damarlar da zarar görebiliyor. Ve bu nedenle ameliyat sonrası hastaların önemli bir bölümünde ereksiyon sorunu yaşanıyor. Bunda ameliyat sonrası kullanılan bazı ilaçların da önemi etkisi olabiliyor.

SORU: İlişki istemiyorum 40 yaşındayım ve 10 yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye girerken isteksizim. Böyle bir sorunum yoktu. Ama 1 yıldır zevk almıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Ne yapmam gerekir?

CEVAP Cinsel istek, yani libidonun azalması bazı psikolojik ve fiziksel sorunlardan kaynaklanabilir. Önce bir üroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmalısınız. Özellikle bazı hormonal dengelerin değişmesi sonucu libido düşüklüğü ortaya çıkabilir ve bu durum detaylı tetkiklerle değerlendirilerek tedavi edilebilir. Fiziksel bir neden saptanamazsa profesyonel bir psikolojik yardım alınmalıdır. Dönemsel depresyonlardan başlayarak çeşitli psikolojik durumlar libidoyu olumsuz etkileyebilir.

Haberin Devamı

SORU: Penisim küçülüyor Penisimin boyu sertleştlesme bittikten sonra çok küçülüyor. Ve sağ testisim soldakinden daha büyük. Korkmaya başladım, ancak doktora gitmeye de utanıyorum. Sorunum ciddi olabilir mi?

CEVAP Sertleşme bittikten sonra penis tabii küçülür, bunun bir önemi yok. Aynı zamanda penis boyu kişiden kişiye değişiklik de gösterebilir. İnik durumdaki cinsel organ boyunun hiçbir öneminin olmadığını vurgulamak istiyorum. Ayrıca testisler birbiri ile her zaman aynı boyutta olmayabilir. Bunun yanında geçirilmiş bir iltihap veya travma sonucu veya doğuştan da bir testis küçük olabilir. Bu durumun değerlendirilmesi için bir üroloji uzmanına başvurmanız şart.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder