Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Test yaptırmadan olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Test yaptırmadan olmuyor

Varikosel sperm sayılarını düşürerek baba olmayı zorlaştırıyor. Bu durum ancak ameliyatla düzeltilebiliyor. Operasyondan önce sperm sayısına bakmak gerekiyor ki ameliyattan sonra bir iyileşme olup olmadığı anlaşılabilsin

[[HAFTAYA]]

SORU: Neden test yapılmadı?

26 yaşındayım. Varikosel ameliyatı oldum ama hiç sperm tahlili yaptırmadım. Temmuz ayında yaptırdığım spermiogram sonuçlarını size yolluyorum. Bana bilgi verir misiniz?

CEVAP Varikosel ameliyatı öncesi ve sonrasında spermiyogram tetkiki yapılmaması maalesef vahim bir tıbbi uygulama hatasıdır. Hem hastanın ameliyat öncesi durumlarını bilmek ve mukayese etmek hem de ortaya çıkabilecek tıbbi-adli durumlara önlem almak için bu değerlendirmeler muhakkak yapılmalıdır. Sanırım sizlerin de hekim seçimi yaparken daha titiz davranmasında fayda var. Ülkemizin her coğrafi bölgesinde birçok bilgili ve deneyimli üroloji uzmanı hizmet vermektedir.

Haberin Devamı

SORU: Kısır mı olacağım?

25 yaşındayım. Ben geceleri hiç ereksiyon olmuyorum. Bu acaba bir sorun mu? Bir doktora başvurmalı mıyım? İleride kısır mı olacağım?

CEVAP Gece ereksiyonlarının ana işlevinin penisin içindeki kavernöz dokunun beslenmesi olduğu düşünülmektedir. Değişen oranlarda her cinsel fonksiyonu normal erkekte gece ereksiyonları (noktürnal tümesans) birkaç defa oluşur. Sanırım uykunuzun derinliği nedeni ile bunu fark etmiyorsunuz. Uyku laboratuarlarında veya Rigiscan denilen özel bir tanı aletini kullanarak gece ereksiyonlarının süresi, sayısı ve kalitesi detaylı olarak belirlenebilir. Sizin uyanıkken olan cinsel yaşamınızda bir sorun olmadığına göre bu konuda bir tetkik yaptırmanız veya bu konuyu kendinize dert edinmeniz gereksizdir.

SORU: Hemen bir sıvı geliyor, neden?

23 yaşındayım. Kızlarla en ufak yakınlaşmada cinsel organımdan bir sıvı geliyor. Bunun farkına 17 yaşındayken vardım. Şimdilerde telefonla bile konuştuğumda bu sıvı 1-2 damla halinde geliyor. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP Bu salgı bezlerinden kaynaklanan kayganlaştırıcı bir salgıdır, tıpkı tükürük gibi. Tamamen normal, herhangi bir tedavi gerekmez.

Haberin Devamı

SORU: Acaba bende de virüs var mıdır?

30 yaşındayım, bugüne kadar yüze yakın kadınla ilişkiye girdim. Şimdi kendimden şüpheleniyorum acaba bende HIV virüsü olabilir mi? Ama şu anda hiçbir belirti yok. Nasıl anlayabilirim?

CEVAP HIV yani AIDS virüsü korunmasız (prezervatif kullanmadan) cinsel ilişki ile geçebilir, ilaç veya iğnelerden etkilenmez. Sadece 3 ay kadar bir süre sonra yapılacak kan tahlili ile tanı konulabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder