Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Üç haftada iyileşirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Üç haftada iyileşirsiniz

Haberin Devamı

Cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıkların tedavisinde doğru teşhis ve uygun ilacı bulmak önemli. Gerekli tahliller yapıldıktan sonra 3 haftalık ilaç kullanımıyla hasta eski sağlığına kavuşur. Ama geç kalınır ya da yanlış teşhis konulursa ileride büyük sorunlar ortaya çıkabilir...

SORU: Mastürbasyon ne sıklıkla yapılmalı?


Benim sorunum mastürbasyonla ilgili. 1) Mastürbasyon ne sıklıkla yapılmalı? 2) Yapılmazsa sorun olur mu? 3) Yapıldığı zaman yumurtalara zarar verir mi? CEVAP Meni keselerinin dolması ve cinsel arzular sonucu her erkek boşalma ihtiyacı hisseder. Bu yaşa ve kişiye göre değişiklikler gösterir. Eğer cinsel ilişki kurmazsanız ve mastürbasyon yapmazsanız uykuda boşalma gerçekleşir. Mastürbasyonun zararı yoktur, fazla sık yaparsanız fiziksel ve ruhsal olarak gereksiz bir yorgunluk ortaya çıkar. Gün aşırı yapılması makul olabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: İltihap geçmek bilmiyor

26 yaşındayım. İdrara çıktığımda bazen yanma oluyordu. Doktora gittim, spermde iltihap bulundu. 6 aydır antibiyotik kullanıyorum. Hâlâ düzelmedi. İdrardaki yanma spermdeki iltihaptan olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor? CEVAP 6 ay süren antibiyotik tedavisi makul değil. Cinsel yol ile bulaşan hastalıklar idrar ve menide değil, dış idrar yolunu çevreleyen salgı bezlerinde gelişir ve tanı yöntemi olarak da dış idrar yolundan cinsel yol ile bulaşan hastalıklara özel kültür alınarak tesbit edilir. Tedavisi ise uygun ilaç ile en fazla 3 haftalık bir sürede başarı ile gerçekleşir. Gerekli kalitede yapılmayan tahlil ve tedaviler sonucu hastalığın doğru teşhis ve tedavisinin gerçekleşmemesi, çeşitli antibiyotiklerin uzun süre kullanılması daha büyük sorunlara da yol açabilir. Bir başka üroloji uzmanından daha görüş almanızı öneririm.

SORU: Krem kullansam yararı olur mu?


Uzun süredir erken boşalma problemim var. Piyasada satılan geciktirici kremler işe yarar mı? Yan etkileri var mı? CEVAP Dıştan penise sprey sıkarak boşalmayı geciktirme yönteminde sadece cildi uyuşturan bir madde kullanılmaktadır. Bunu krem olarak eczaneden çok daha ucuza alabilirsiniz. Bu ilaçlar sadece hassasiyeti giderir ve bazı kişilerde bir miktar fayda sağlar. Geciktirici özelliği olan prezervatiflerde de bu madde mevcuttur. Yeterli olmadığı taktirde bir üroloji uzmanı ile görüşmelisiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder