Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Uyum çok önemli
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel birleşmelerde önemli olan çiftin uyumudur. Çünkü bazı çiftler eş zamanlı olarak orgazma ulaşırlar. Bazılarında ise erkek erken boşaldığından kadın mutsuz olabilir. Ama çok uzayan bir cinsel ilişki de hem kadını hem erkeği yorabilir

SORU: Penisimde küçülme var

34 yaşında evli ve 1 çocuk babası bir erkeğim. Penisimde ve torbamda bir küçülme hissediyorum. Ayrıca penisim normal halindeyken çok çekik duruyor. Sorunum nedir?

CEVAP

Penis ereksiyon halinde değilken ortam ısısı ve psikolojik duruma göre farklı görünümler arzeder. Bu durumun ereksiyon halindeki boyutla direkt orantısı yoktur. Hatta ereksiyon haline geçince boy farklarındaki oranların arttığı hesaplanmıştır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

İnik durumdaki boyu uzatmak için penisin askı ligamanını kesebiliyoruz fakat bu durumda penis sertleşince yukarı doğru sertleşme özelliğini kaybeder. Normal haldeki bir penis boyuna herhangi bir önem vermek anlamlı değildir.

SORU: Boşaldıktan sonra idrara çıkmam gerekiyor

22 yaşındayım. Boşaldıktan bir süre sonra (5-10 dakika civarında) tuvaletim geliyor. İdrarımı yapıyorum. Bu her defasında oluyor. Bunun sebebini sorabilir miyim? Bir zararı var mı?

CEVAP

Bu tamamen normal ve fizyolojik bir durum. Bu durumun neden sizde bir problem oluşturduğunu anlamadım.

SORU: Erken boşalıyorum

28 yaşındayım ve erken boşalma sorunu yaşıyorum. İlişkiye başladıktan yaklaşık 1 dakika sonra boşalıyorum. Bu sorunum nasıl düzelebilir veya düzelir mi?

CEVAP

Cinsel birleşme gerçekleştikten sonra her iki partneri de tatmin edecek makul süre geçmeden erkeğin boşalarak cinsel organının gevşemesi ve cinsel ilişkinin zamansız olarak sonlanması haline erken boşalma denir. Pratikte bu duhulden sonra ilişkiyi aktif olarak en az 3-5 dakika sürdürebilmek anlamına gelir.

Burada önemli olan partnerlerin uyumudur. Bazı çiftler diğerlerine göre çok daha kısa sürede beraberce orgazm olurken bazılarında bu süre belirgin şekilde uzayabilir. Hem kadının hem erkeğin fazla uzayan bir cinsel ilişkiden fiziksel olarak rahatsız olmaları da mümkündür.

Haberin Devamı

SORU: Hemen heyecanlanıyorum

Nişanlımla baş başa konuşurken bile heyecanlanıyorum. Konuşmalarımız sırasında çok büyük bir cinsel istek oluşuyor. Daha sonra tuvalete gidip baktığımda penisimden beyaz su renginde sperm gibi kaygan bir sıvı çıkmış olduğunu görüyorum. Konuşmamız daha da uzarsa külodumu hafif ıslatacak kadar geliyor. Bu normal midir? Bir de erken boşalma mı?

CEVAP

Durum tamamen normal. Gelen meni değil, prostat ve dış idrar yolu üzerindeki salgı bezlerinin uyarı sonucu salgıladığı kayganlaştırıcı özelliği de olan, kokusuz, su gibi şeffaf, hafif yapışan bir sıvıdır. Bu durum tıpkı limon görüldüğünde ağız sulanması haline benzer, tamamen fizyolojik bir durumdur. Tabii ki erken boşalma ile de ilgisi yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder