Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Varikoseli olan test yaptırsın
HABERİ PAYLAŞ

Varikoseli olan test yaptırsın

Erkek kısırlığının en önemli nedenlerinden biri olan varikosel sperm üretimini bozup kalitesini düşürebilir. Bu durum erkeğin yapısına bağlıdır. Bunu öğrenmek için 6 ayda bir sperm testi yaptırmak faydalı olur

SORU: Baba olur muyum?

20 yaşındayım. Boşaldığım zaman menim katı, yapışkan ve fazla değil. Baba olabilir miyim?

[[HAFTAYA]]

CEVAP

Boşalma sırasında gelen meni miktarının en az 1,5 cc olması gerekir. Bu miktar cinsel perhizle artar, yeterli uyarılma olmadan boşalma gerçekleştiğindeyse azalabilir. Döllenmeyi gerçekleştiren testislerde üretilen sperm hücreleridir ve bunlar meninin içinde çok küçük bir hacim oluştururlar. Kısırlık konusunda meniye bakılarak karar verilmez.

Haberin Devamı

SORU: Sperm sayımı nasıl takip ederim?

22 yaşındayım. Sol yumurtalığımda varikosel var. Aşırı derecede terleme yapıyor. Varikosel sperm sayısını düşürüp, yapılarını bozuyor. Bunun takibini nasl yaptırabilirim?

CEVAP

Varikoselin sperm üretimini bozup bozmayacağı ve ne sürede bozacağı tamamen kişinin yapısına bağlı. 6 ayda bir yapılacak sperm tahlilleriyle takip edilmelidir. Bu tahlilin tercihen aynı laboratuvarda yapılması, androloji departmanı olan ve bu konuda ehil olduğu bilinen bir yerin tercih edilmesini öneririm. SORU: Mastürbasyon boyu uzatır mı? 19 yaşındayım. Haftada 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Çok sivilcem var. Mastürbasyonla ilgisi var mı?

CEVAP

Mastürbasyonun boy veya sivilce ile ilgisi yoktur.

SORU: Kesin çözümü var mı?

52 yaşındayım, ilerleyen yaşlarda iktidarsızlık tedavilerinde ne tür yöntemler uygulanıyor? Kesin bir çözüm yöntemi var mı? Bilgi verebilir misiniz?

CEVAP

Örneğin 65-70 ve daha ileri yaştaki erkeklerin iktidarsızlık sorunlarında psikolojik faktörün giderek azaldığını görüyoruz. Genç hasta grubunda psikolojik faktörü değerlendirirken ileri yaşlarda daha ziyade damar hastalıklarına bağlı sertleşme bozuklukları ortaya çıkıyor. Bu hastaların cinsel yaşam ihtiyaçları tedavi yöntemini belirlemede önemli rol oynar. Genellikle bu yaşlarda daha seyrek ilişki hedeflendiğinden penis protezini son çare olarak öneriyoruz.

Haberin Devamı

SORU: Sperm sayısı nasıl artırılır?

37 yaşındayım. 2 yıldır çocuğum olmuyor. Sperm sayım yeterli değilmiş. Doktorlar, hücre sayısını artırmak için ilaçlar yazılmıştı ama faydası olmadı. Siz ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Sperm sayısının ilaçlarla artması sadece kandaki bazı hormonların uygun seviyelerde olduğu belirli hallerde mümkün olabilir. Öncelikle bu tahlilleri yaptırmak ve üroloji uzmanının muayenesi sonucu bu ilaçları uygun dozlarda almak şartıyla fayda sağlanabilir. Bilinçsiz alınan ilaçlar hem sağlığınıza zarar verebilir, hem sperm sayılarını düşürebilir hem de para ve vakit kaybına neden olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder