Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vücut geliştirmeye çalışırken...
HABERİ PAYLAŞ

Vücut geliştirmeye çalışırken...

Erkeklik hormonu testosteronun cinsel istek ve gücü, kas yapımını artırma gibi doping amaçları ile kullanımı yanlıştır. Özellikle vücut geliştirirken bilinçsiz şekilde hormon kullanımı erkeklerde kısırlık sorununa neden olabilir

[[HAFTAYA]]

SORU: Belli bir sayı var mı? 23 yaşındayım, gelen meninin tazyikle dışarı atılmasında belli bir sayı var mıdır? En fazla tazyikle az bir meni çıkıyor. Bu durum normal mi?

CEVAP

Ejakülasyon şiddetinin önemi yoktur. İdrar yolunun arka kısmına ulaşan meni o bölgedeki kasların orgazm esnasındaki ritmik kasılmaları ile ileri doğru fırlatılır. Bu nedenle ejakülasyondaki atım gücü bu kasların kasılma gücü ve ritmik kasılmalarına bağlıdır. Cinsel arzunun psikolojik fazlalığı, cinsel perhizin uzunluğu gibi ek faktörler de bu durumda rol oynayabilir. Ejakülasyon şiddetinin kısırlık ile hiçbir ilgisi yoktur.

Haberin Devamı

SORU: İlaç kullandım 32 yaşındayım. 2013’te sertleşme sorunum için gittiğim doktor bana testosteron içeren bir ilaç verdi. Toplamda 10 kutu ilaç içtim. Tedavi sonrası testislerimde sanki küçülme ve dağılma oldu. Acaba bu aldığım ilaçlardan dolayı mıdır?

CEVAP Hormonların bilinçsiz kullanımı vücuda zarar verir, bazen bu zarar geri dönülemeyecek şiddette de olabilir. Testosteron hormonu sadece eksikliğinin tetkikler ile saptandığı hallerde eksik tamamlama amacıyla kullanılmalıdır. Testosteronun etkileri yüksek doz ile kullanımda suistimale açıktır. Cinsel istek ve gücü, kas yapımını artırma gibi doping amaçları ile kullanımı kısa sürede olumsuz etkilerini testisler üzerinde gösterebilir. Vazifesi sperm ve testosteron üretmek olan testisler vücuda dışarıdan yüksek dozda testosteron girmesi karşısında hem sperm hem de testosteron üretimini durdurur. Bu süreç organın dumura uğramasına kadar gidebilir. Kısa süreli kullanımlarda dahi sperm üretiminin durması ve tekrar başlamaması riski vardır. Vücut geliştirme çalışırken bilinçsiz hormon kullanımı sonrası kısırlık sorunu yaşayanlarla karşılaşıyorum. Size önerim sadece uzman hekim tavsiyesi ve kontrolü altında ve mutlaka şart ise testosteron kullanmanızdır. Hormon ve spermiyogram tetkiklerinizi yaptırarak halen bulunduğunuz durumu netleştirebilir ve gerekiyorsa tedavi önerebiliriz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder