Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yağlar alınabiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Yağlar alınabiliyor

Kilosu çok olan erkeklerde cinsel organın boyu kısa görünebilir. Çünkü göbek altındaki yağ dokusu cinsel organının köküne doğru birikir ve penis gömük halde durur. Buradaki yağlar ameliyatla alınabilir ancak sertleşmiş halde organın boyunu etkilemez...

SORU: Bazen 3 kez mastürbasyon yapıyorum 20 yaşındayım. Sorunum kadınlara aşırı derecede düşkün olmam. Mastürbasyonsuz günüm yok. Bazen günde 3 kez yaptığım da oluyor. Sizce bu olayın bana ne gibi zararları olabilir?

CEVAP: Günde üç kere mastürbasyon yapmanın tek zararı sizi fizik ve psikolojik olarak yormasıdır, başkaca kalıcı bir zararı yoktur. Fakat bu aşırı yorgunluk hali giderilmez ise zaman ile bünyenin zayıf düşmesine ve bu nedenle çeşitli hastalıklara maruz kalmasına yol açabilir. Günde bir kereyi geçmemeyi amaçlayın.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Penis boyum kısa ne yapmalıyım? 26 yaşındayım. Penis boyum kısa. Sağlıklı bir cinsel birleşmenin gerçekleşmesi için penis boyu ne kadar önemlidir? 120 kiloyum. Kilomun penis boyumun kısa olmasıyla ilişkisi var mıdır?

CEVAP: Kilosu daha doğrusu yağ oranı fazla olanlarda göbek altındaki yağ dokusu penis köküne doğru yıkılarak penisin olduğundan daha kısa hatta bazen gömük halde durmasına neden olur. Sırf bu nedenle bu bölümdeki yağların alınmasına yönelik ameliyatlar da yapılmaktadır. Fakat bu durum sertleşen penisin fonksiyonel boyunu fazla etkilemez.

SORU: Damarlar çok belirgin Penisimin üzerindeki bir damar çok belirgin halde. Bu kısırlığa veya sertleşme sorununa sebep olabilir mi? Belki psikolojik ama sertleşme sorunum var. Acaba bundan mı kaynaklanıyor?

CEVAP: Penisin üst kısmındaki cilt altında seyreden toplar damarlar tamamen normal anatomik yapıya aittir, herhangi bir hastalık nedeni değildirler. Bu damarların bazı kişilerde daha belirgin, daha kabarık, daha koyu renkte gözükmesi kişilerin damar yapısı ve cilt altı yapısının inceliğinden ortaya çıkan doğal bir durumdur, endişe etmeyin.

SORU: Baba olamaz mıyım? 3 yıllık evliyim ve 32 yaşındayım. Eşimle son 6 aydır çocuğumuz olsun istiyoruz. Kendimden şüphe ettim ve bir doktora müracat ettim. Sperm testi sıfır çıktı. Çok üzüldüm. Doktorum bu sonuça göre bana TESE denilen yöntemdene bahsetti. Bazı testler yaptırdı, sonuçlarını size gönderiyorum. Acaba benim doğal yollarla çocuk sahibi olmam mümkün değil mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Meninizde hiç sperm hücresi yoksa öncelikle bu tetkiki daha detaylı ve bu konuda uzman bir kuruluşta tekrar ettirmenizi öneririm. Tekrar hiç hücre bulunamazsa bunun nedenleri konusunda konunun uzmanı bir üroloğa muayene ve testis biyopsisi düşünülebilir. Testisinizin içinde hücre bulunursa mikroinjeksiyon ile tüp bebek şansınız olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder