Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yağlar alınır boyu değişmez
HABERİ PAYLAŞ

Yağlar alınır boyu değişmez

Kilolu erkeklerde cinsel organ kısa görünebilir. Çünkü göbek altındaki yağ dokusu cinsel organın köküne doğru birikiyor ve penis gömülmüş halde duruyor. Buradaki yağlar ameliyatla alınıyor ama sertleşmiş halde penis boyunu etkilemiyor

SORU: Engelliyorum

19 yaşındayım. Sık mastürbasyon yapıyorum ve meninin dışarı çıkmasını engelliyorum. Son günlerde böbrek ve testislerimde ağrılar oluşmaya başladı. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Boşalmayı engellemek ve çok sık mastürbasyon yapmak bu tip ağrılara neden olabilir. Kendinizi gereksiz yere zorlamayın.

Haberin Devamı

SORU: Penis boyum kısa

31 yaşındayım. Penisim kısa. Sağlıklı bir cinsel birleşmenin gerçekleşmesi için penis boyu ne kadar önemlidir? 125 kiloyum. Kilomun penis boyumun kısa olmasıyla ilişkisi var mıdır?

CEVAP

Kilosu daha doğrusu yağ oranı fazla olanlarda göbek altındaki yağ dokusu penis köküne doğru yıkılarak penisin olduğundan daha kısa hatta bazen gömük halde durmasına neden olur.

Sırf bu nedenle bu bölümdeki yağların alınmasına yönelik ameliyatlarda yapılmaktadır. Ama bu durum sertleşen penisin fonksiyonel boyunu fazla etkilemez.

SORU: İlk gece sertleşmedi

15 gün önce evlendim ama ondan önce hiç cinsel ilişki yaşamamıştım. Gerdek gecesi sertleşme olmadı. O günden beri elle de boşalamıyorum çünkü tam sertleşmiyor, ne yapacağımı şaşırdım.

CEVAP

İlk geceye bağlı iktidarsızlıklara sıkça rastlıyoruz. Defalarca karşılaştığım ülkemize özgü bir tabloyu anlatayım; gece yarısı düğün kıyafetleriyle kalabalık bir güruh acil servise girer, hepsi de biraz çekingen ve sıkıntılıdır.

Doktora ‘Bunlar evlendi ama damat ilk gece başarılı olamadı’ derler. Çocuk denebilecek yaştaki damat önümüze gelir. Biraz soruşturduğumuzda daha önce bir kadınla birlikte olmamış olduğunu anlarız.

Bugüne kadar bildiği tek şey mastürbasyondur. Üstelik düğün gecesi içki içmiştir ve strese girmiştir. Tüm bunlar toplandığında bir başarısızlık söz konusu olur. Bu gibi durumlarda penise yapılan tek bir iğne veya verilen bir ilaç ile ile tedaviyi gerçekleştiriyoruz.

Bilgi verilince işler yoluna giriyor

Haberin Devamı

Kişi kendine güveni gelince zaten böyle bir sorunu kalmıyor. Bu tip durumlarda eşle birlikte konuşmak çok önemlidir, bilgilendirici bir konuşma sonrasında çoğunlukla bir daha doktora ihtiyaç duymazlar.

İlk gece sorunları ülkemizdeki baskıcı büyütme şeklinden kaynaklanan bir sorundur. Bu durum ülkemizden yapılan bilimsel yayınlar ile dünya literatürüne girmiştir. Avrupa veya Amerika’da böyle bir sorun nadirdir.

Çünkü kişi ergenlikten itibaren cinselliği normal şekilde kabullenmekte ve yaşamaktadır, cinsel organını da bir tabu olarak görmez. Gelişmiş ülkelerde bizdeki gibi kızla çocuğu bir odaya koyup kapıda bekleme durumu yaşanmıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder