Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yararı yok zarar verebilir
HABERİ PAYLAŞ

Yararı yok zarar verebilir

Penis boyunu erkeklerin pek çoğu takıntı haline getirmiş durumda. Penis büyütücüler, özel kremler, besin destekleri işe yaramaz. Hatta ergenlik tamamlandıktan sonra hormonlarla da cinsel organın boyu uzatılamaz. Gereksiz hormon kullanımı zarar bile verebilir

SORU: İdrara çıktığımda penisim yanıyor

26 yaşındayım, evliyim. Zaman zaman idrarımı yaparken penisimde yanmalar oluyor ve sanki penisimi sıkıyorlar. Daha önce doktora gittim, iltihap olduğunu söyledi. İlaç tedavisi gördüm, atlattım. Ancak ara sıra yine kendini hatırlatıyor. Acaba neden? Ayrıca sperm sayımı öğrenmek istiyorum. Bunun için devlet hastanelerinin üroloji servislerine başvursam olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

İdrar yaparken idrar yolunda yanma olması basit bir idrar yolu iltihabının belirtisi olabileceği gibi daha karmaşık hatta tehlikeli hastalıkların da ön belirtisi olabilir, bir üroloji uzmanı ile görüşün. Sperm analizi tüm laboratuvarlarda yapılmak ile birlikte en doğru sonuçlar özel eğitilmiş teknisyenler ile sağlanabildiğinden bu konuda uzmanlaşmış, androloji departmanı olan bir laboratuvarı tercih etmenizi öneririm. Maalesef gerekli kalite kontrolü ve denetim yapılmadığından deneyimsiz ve eğitimsiz kişilerin yaptığı sperm analizleri çoğu zaman yanıltıcı sonuçlar vermektedir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Hormon ilaçlarından alsam...

27 yaşındayım. Bundan birkaç ay önce bir üroloji uzmanına gittim. Doktoruma hormon ilaçlarının penis büyütmekte bir faydasının olup olmadığını sordum. Yanıtı, yararının az olacağı şeklindeydi. Penis büyüten bir hormon ilacı var mı, varsa bile ne kadar faydası olur?

CEVAP

27 yaşından sonra hatta ergenlik tamamlandıktan sonra hormonlarla veya başka bir şekilde penis uzatılamaz. Gereksiz yere hormon kullanmak zararlı olabilir, tavsiye etmem.

SORU: Neden ben böyleyim?

17 yaşındayım. Kız arkadaşımla el ele tutuşurken bile penisim sertleşiyor. Kimsenin böyle bir sorun yokmuş. Neden ben böyleyim?

CEVAP

Bu durum tamamen normal, engelleyebileceğiniz bir durum olmadığı gibi bir hastalık da değil. Zaman içinde düzenli bir cinsel yaşama kavuşmanız ile bu sorun kendiliğinden ortadan kalkacak.

Haberin Devamı

SORU: HPV ileride sorun yaratır mı?

Penisimde çok küçük siğile benzer bir şeyler var. Araştırdım, bende HPV var. Acaba tedavi olmazsam bu durum ileride bir sorun yaratır mı?

CEVAP

HPV (Human Papilloma Virus) bir mikrop değil, bir virüstür. Cinsel ilişki ile de bulaşır ve vücuda girdikten sonra genital bölgede siğiller oluşturur. Tedavi ile bu siğiller yok edilebilir; ameliyat ile alınabilir, koter ile yakılabilir veya benim tercih ettiğim yöntem olan kriyoterapi ile dondurularak kendiliğinden düşmeleri sağlanbilir. Eğer müdahale edilmez ise bu siğillerin büyüyerek tüm genital bölge cildine yayılmaları mümkündür. Bu siğiller yok edilseler dahi vücudun direncinin azaldığı dönemlerde tekrar ortaya çıkabilirler. Normal bünyesi olan kişilerde ciddi bir sağlık tehlikesi oluşturmazlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder