Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yaşa göre değişiyor
HABERİ PAYLAŞ

Yaşa göre değişiyor

Erkeklerin zaman zaman sertleşme problemi yaşaması normal. Bu durum kişinin yaşına göre değişiklik gösterir. Bu yüzden önce asıl sorunu tespit etmek gerekir. Başarılı bir tedavi ile sertleşme sorunu kolayca çözülebilir

SORU: Penisi küçültmek mümkün mü?

17 yaşındayım ama penisim büyük ve kalın. Kadınların bundan korkacağını biliyorum. Ne yapacağım? Küçülmesi mümkün değil mi?

CEVAP

Penisinizin daha fazla uzayacağını sanmıyorum. Penisin uzun olması esasında cinsel ilişki açısından kısalığına göre daha fazla zorluk yaratır. Birleşme öncesi kısmın uzatılması ve uygun pozisyonlar, gerekirse ilişki sırasında arada bir yastık kullanımı ile sorun halledilebilir. Kısaltıcı bir ameliyat yapılmamaktadır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Sertleşme sorunum var

Sertleşme sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Bu sorunu nasıl giderebilirim? Yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Sertleşme sorunu kişinin yaşına göre de değişen birçok değişik sebepten ortaya çıkabilir. Başarılı bir tedavi için önce bu durumun sebebinin anlaşılması gerekir. Günümüzde bu tip sorunların tamamı bir şekilde çözümlenebiliyor, bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: İlk deneyimim başarısız oldu

20 yaşındayım. İlk deneyimimi 2.5 ay önce genelevde yaşamak istedim ama aşırı heyecandan penisimde sertleşme olmadı, başarısız oldum. Ben şimdi bir kız arkadaşla çıkmaktan bile korkuyorum. Her gün 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Ben normal miyim?

CEVAP

Hiçbir sorunun olduğunu sanmıyorum. İlk seferde heyecanlanman ve başarısız olman çok normal bir durum. Acele etme, kendine güven ve daha müsait koşullarda başarılı olacağından endişe duyma.

SORU: Penisim normal mi?

21 yaşındayım. Cinsel organımın kısa olduğunu düşünüyorum; 12 -13 santim. Sizce evlilik için yeterli mi? Bu konu benim çok canımı sıkıyor. Bu sorunum aklıma geldikçe evlenmekten vazgeçiyorum. Büyütmek, uzatmak için ne yapmam gerekir?

CEVAP

Tamamen normalsin, bu sorunlara hiç kafanı takmayıp hayatın keyfini çıkartmaya bak.

SORU: Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Erken boşalma sorunum var. Bu sorunumu giderebilmek için birçok merkeze başvurdum ama neticeye ulaşamadım. Sadece geciktirici spreyler kullandım. Kız arkadaşım bu durum yüzünden beni istemiyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Önce bu duruma neden olan prostatit vb. bir durum olmadığı araştırıldıktan sonra belirgin psikolojik bir faktör de saptanmaz ise uygun doz ilaç tedavisi ile sorununuz çözülebilir. Bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Boşalırken kızarıyormuşum, neden?

30 yaşındayım, bekarım. Cinsel hayatım düzenli değil. Beraber olduğum bir kadın benim boşalırken kızardığımı söylüyor. Ben bunun nedenini merak ediyorum. Bu bir sorun mudur? Bir de uzun yıllardır testislerimde sivilce gibi bir şey var. Beni rahatsız etmiyor. Sivilce kadar ama çok sert, beyaz bir şey. Bu ne olabilir?

CEVAP

Tamamen normalsiniz. Cilt yapısı ve bünyeye göre orgazm sırasında kızarmanız gayet doğal bir durum. Elinize gelen beyaz sivilcemsi yapı da büyük ihtimal ile zararsız bir yağ bezesi fakat bunu görmeden kesin olarak söylemek imkansız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder