Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yaşam boyu sürebilir
HABERİ PAYLAŞ

Yaşam boyu sürebilir

Haberin Devamı

Cinsellikle ilgili sorun yaşıyorsanız ümitsizliğe kapılmayın. Çünkü ilaçlar, psikiyatrik tedaviler, gerekirse protezler yardımıyla problemler çözülüyor. İsteyen her erkek yaşam boyu cinsel yaşamını sürdürebilir...

SORU: Sertleşme olmuyor ilaçlar işe yaramıyor

47 yaşındayım. 1 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. İlişkiye gireceğim zaman sertleşme olmuyor. Renksiz yapışkan bir sıvı akıyor ama serrleşme olmuyor. 2 ay önce üroloji doktoruna gittim ve hormon eksikliği olduğunu öğrendim. Bana hormon ilacı verdi. İki ay kullandım ama hiç faydası olmadı. 2 ay sonra tekrar gittim. Elimizde bundan başka bir ilaç olmadığını, yapacak bir şeyin olmadığını söyledi. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Cinsel yaşamla ilgili sorunların yaklaşık tamamını başarı ile tedavi edebilmekteyiz. Çeşitli ilaçlar, psikiyatrik tedaviler, gerekirse cinsel partner tarafından dahi farkedilmeyen protezlerle günümüzde isteyen herkes yaşam boyu cinsel faaliyetini sürdürebilme imkanına sahiptir. Androloji konusunda uzman bir ürolog ile görüşmenizi öneririm.

[[HAFTAYA]]

SORU: Mastürbasyon yapmak sakıncalı mıdır?

21 yaşındayım, herkes mastürbasyon yapmak zorunda mıdır? Mastürbasyon yapılmaması kötü müdür? Yaparsam bir sakıncası olur mu? CEVAP Mastürbasyon yapmak tehlikeli ve zararlı olmadığı gibi mastürbasyon yapmamak da normal bir tercihtir. Mastürbasyon yapılmadığı ve cinsel ilişki kurulmadığı taktirde genellikle gece uykuda rüyalanma tabir edilen şekilde ejakülasyon yani boşalma istem dışı şekilde gerçekleşir. Boşalmanın düzenli ve gereken sıklıkla gerçekleşmediği hallerde kasıklarda ve yumurtlarda dolgunluk hissi ve ağrı hissedilebilir. Ama bu bir hastalık değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder