Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yıllar içinde değişiyor
HABERİ PAYLAŞ

Yıllar içinde değişiyor

Haberin Devamı

Çiftlerin ilişkiye girme sıklığı değişiklik gösterir. Erkeğin ve kadının yaşı, fiziksel durumu, evliliğin süresi, kadının doğum sayısı, duygusallık ilişki sıklığını belirler. Yeni evli çiftler günde birkaç kez ilişkiye girerken, uzun yıllardır evli olan çift ayda 1-2 kez cinselliği yaşar.

SORU: Sertleşmiyor

Günde birkaç kez mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor. Neden olabilir?

CEVAP

Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil, psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir.

SORU: 1 aydır iktidarsızım

65 yaşındayım. Son bir aydır bende iktidarsızlık var. Bunun sebebi ne olabilir? Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sizin yaşınızda bu durumun birçok değişik sebebi olabilir. Mevcut hastalıklarınız, kullandığınız ilaçlar, hormonların azalması, damar ve sinirlerdeki sorunlar en sık rastlananlar. Bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olmalı ve tetkiklerinizi yaptırmalısınız. Daha sonra saptanacak sebebe göre yapılacak tedaviden fayda görmeniz mümkündür.

SORU: Ayda kaç kez ilişkiye girilmeli?

41 yaşındayım. Sağlıklı, evli bir erkeğin cinsel ilişki sayısı ayda kaç defa olmalıdır? Azlığı veya sıklığı sağlık açısından bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Evli bir erkeğin aylık cinsel ilişki oranı birçok faktörden etkilenir. Ama bunun azlığı veya çokluğu hiçbir şekilde sağlık sorunu doğurmaz. Vücut bir şekilde ürettiği meni salgısını uykuda da olsa boşalma yolu ile dışarıya atacaktır. Cinsel ilişki sayısı erkeğin yaşı, evliliğin süresi, kadının fiziksel yapısı, doğum sayısı, çiftin aralarındaki duygusallık gibi birçok fiziksel ve psikolojik unsurdan etkilenir.

Yeni evli bir çift için günde birkaç kez, birkaç yıllık evli bir çift için haftada 2-3 kez, daha uzun yıllar evli olan, kadının fizik yapısı yaptığı doğumlar ve yaşın etkisi ile değişikliklere uğramış bir çift için de ayda 1-2 kez ilişkiye girmek yeterli olabilir.

SORU: Spermler sınırlı mı?

17 yaşındayım. Benim her gün mastürbasyon yapmam sorun yaratır mı? Bir yerden duyduğuma göre erkeklerden gelen meni sayısı sınırlıymış. Bu doğru mu acaba?

CEVAP

Erkekteki sperm sayısı kadınlardaki yumurta sayısı gibi doğuştan sınırlı değildir, yaşamın sonuna dek üretilir. Her gün yapmanın bir zararı yok ama gün aşırı yaparsanız daha az yorulursunuz.

SORU: Prezervatif kullansam olur mu?

23 yaşındayım. Çok iyi tanımadığım bir kadınla cinsel ilişkiye gireceğim. Korunmak için prezervatif kullanmam uygun mudur? Ne kadar güvenli olur?

CEVAP

Kondom, yani prezervatif kullanmanız uygun olacaktır. Ama prezervatifi mikroptan korunma amacı da güderek kullandığınızda sadece boşalma anında değil, duhulun gerçekleştiği tüm sürede takmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder