Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Zamanında tedavi şart
HABERİ PAYLAŞ

Zamanında tedavi şart

Prostatit, prostat iltihabıdır ve cinsel yolla bulaşan mikroplarla oluşur. Yüksek ateş, idrar yapamama gibi şikayetlere neden olur. Doğru ve zamanında tedavi edilmezse kısırlığa yol açabilir.

Neden sertleşmiyor?

3 ay önce varikosel ameliyatı oldum. Sertleşme sorunu başladı. Doktora gittim, “Sorun yok, normal” dedi. Ne yapmam gerekiyor?

Varikosel ameliyatı normalde sertleşme konusunda bir etki yaratmaz. Nadiren testislerin her ikisinin de atardamarları ameliyat sırasında zarar görür ve dumura uğrar ise erkeklik hormonu seviyeleri çok azalacağından sorun doğabilir. Bilinçli yapılan ameliyatlarda bu durum ortaya çıkmaz.

Haberin Devamı

Prostatit tedavi edilir mi?

50 yaşındayım. Sorunum idrarımı yaparken çok zorlanmam. Doktora gittim, prostatit olduğumu söylediler. Prostatit nedir? Tedavisi var mı?

Prostatitler, prostat iltihabıdır. Ani, çok şiddetli bir prostat iltihabı olduğunda insanı hastaneye aceleyle getirir ve idrarı yapamaz duruma düşürür. Cinsel yolla kadınlardan bulaşan mikroplarla oluşur. Hijyene dikkat etmemek de prostat iltihabına neden olabilir. Yüksek ateş ve idrar yapamama gibi şikayetlerle başlar ve kişiyi yatağa düşürebilir. Prostatın iltihabının tedavi edilmesi zordur. Çünkü bu organın içine antibiyotikler zor geçer.

Kısırlığa neden olur

İltihap bu nedenle kronik hale gelip yıllarca insanı süründürebilir. Özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklarda dikkatli tetkik yapılması ve doğru tedavi edilmesi gerekir. Doğru tedavi edilmezse yıllarca bu durum devam eder ve sonucunda da kısırlık bile ortaya çıkabilir. Hastalıklı kişiyle beraber olduktan 1-2 hafta sonra idrar yolunda sızlama, kaşıntı ve akıntı görülebilir. Bu durumdaki erkeğin üroloji uzmanına başvurması gerekir. Akıntıdan kültür yapılmadan rastgele kullanılan antibiyotikler, zaman içinde kronik prostatit, kısırlık gibi kalıcı sorunlara yol açabilir.

Rengi niye böyle?

24 yaşındayım. 3 gündür meni kahverengi ve sümüksü geliyor. Ne yapmalıyım?

Meninin kahverengi olması içinde beklemiş kan hücreleri olduğunu düşündürür. Meni içinde taze veya beklemiş kan görülmesi çoğu zaman önemli bir soruna işaret etmese de nadiren de olsa ciddi ve hayatı tehdit eden bir hastalığın belirtisi olabilir. Mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder