Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Zayıflayan rahat eder
HABERİ PAYLAŞ

Zayıflayan rahat eder

Fazla kilolu erkeklerde göbek ve göbeğin altında toplanan yağlar aşağıya doğru sarkarak cinsel organın üzerine geliyor. Bu da penisin normalden kısa görünmesine neden oluyor. Bu durumdan rahatsızsanız en iyi yol zayıflamak.

Kilo ile ilgili mi?

22 yaşındayım. Penisim içte duruyor ve sertleşince sadece 10 santim. Çoğunlukla içeride durması normal mi? 1.85 boyunda, 99 kiloyum. Kiloyla ilgisi olabilir mi?

Kilosu fazla olanlarda yağ dokusu da kalın olmaktadır. Cilt altında ve erkeklerde daha çok göbek ve göbek altı bölgede toplanan yağ dokusu hafif aşağı doğru sarkarak penis kökünün üzerine yığılmakta, penis boyunun gerçekte olduğundan çok daha kısa görünmesine neden olmaktadır. Penisin tam üzerinden parmaklarınız ile kemiğe doğru sıkıca bastırırsanız bu farkı siz de açıkça görebilirsiniz. Zayıflama yolu ile hem bu sorunu gidermek hem de genel sağlığa katkıda bulunmak en akılcı çözüm yoludur. Gerekli durumlarda plastik cerrahi ameliyatları veya liposuction yöntemi ile de bu bölgedeki yağlar alınarak çözüm sağlanabilir.

Haberin Devamı

Erken mi boşalıyorum?

22 yaşındayım. Ben erken boşalma sorunum olduğundan endişe ediyorum, erken boşalma nedir?

Kişinin kontrolü dışında, cinsel ilişki öncesinde veya ilişkinin hemen başında çok az bir uyarıyla ve tekrarlayıcı biçimde boşalma olmasıdır. Bu durum kişide ve eşinde memnuniyetsizlik yaratır. Tarifi sadece boşalma süresiyle sınırlamamak gerekir. Hayat kalitesine etkileri de önemli. Erken boşalma sorunu ilişkiye etkisi, cinsel davranışlarda değişim, cinsel özgüven ve utanç duygusu bakımından da değerlendirilmelidir. Erken boşalma başarı ile tedavi edebildiğimiz bir sorundur.

Baba olur muyum?

Sol yumurtalığım inmediği için alındı. Sağdaki küçük ve damarlı. 26 yaşındayım, bıyıklarım çıkmadı. Hormon tedavisiyle sertleşme ve erken boşalma sorunlarım düzelir mi? Çocuğum olur mu?

Tek ve küçük bir yumurtanız olduğu anlaşılıyor. Hem sperm üretiminde hem de erkeklik hormonu olan testosteron üretiminde sorununuz olma ihtimali çok fazla. Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurunuz, testleriniz yapılarak tedaviye başlanabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder