Rauf Tamer 10 yıl önce/sonra
HABERİ PAYLAŞ

10 yıl önce/sonra

Türkiye öyle değişmiş ki... 2007’de, muhafazakâr Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’na şiddetle itiraz eden muhalefet, aradan 10 yıl geçince (2018’de) onu tekrar Cumhurbaşkanı yapmak istedi. Hatta daha önce Ekmeleddin Bey gibi bir mukaddesatçıyı bile resmen aday yaptı.

Değişim mi gelişim mi bilmem ama Merve Kavakçı’nın başörtüsüne büyük tepki gösterenler, yine 10 yıl geçince hidayete erip “Türban yasağını biz kaldırdık” diye övünmeye başladı. Tevekkeli... Merhum Ecevit sonunda ne demişti:

- Bu parlamento, toplumun 10 yıl gerisindedir. Nitekim işte o parlamento, topluma 10 yıl sonra ancak yetişti. Yasaklar öyle kalktı.

Haberin Devamı

Bugün Türk Siyaseti, hiç de fena bir düzeyde değildir. Yalan, hakaret ve iftirayı bir kenara bırakırsa, Türk Siyaseti çok iyi yetişmiş, bilgili ve birikimli kadrolara sahip... Öyle ki, yabancı meslektaşlarına ve mevkidaşlarına fark atarlar.

Bizimkilerin puanlarını düşüren sadece üsluplarıdır. Ne yazık... Onların öfkeli halleri, çarşı pazardan trafiğe kadar, günlük hayatın her metrekaresine yansıyor. Hatta yazılarımıza kadar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder