Rauf Tamer 24 Ocak
HABERİ PAYLAŞ

Uğur Mumcu cinayetinin işlendiği gündür 24 Ocak. (1993) Başka bir 24 Ocak da Gaffar Okkan cinayetinin işlendiği gün. (2001) İkisini de rahmetle anıyorum.

Bir 24 Ocak daha var. (1980) Ekonomide mühim bir kilometre taşı ve 24 Ocak Kararları diye anılan bir dizi paket. Bugün bir izi kaldı mı bilemem ama Türk Basını’nda, ekonomi sayfalarının, uzman ekonomi muhabirlerinin ve ekonomi yazarlarının, velhasıl, bilgiye dayanan yeni bir gazetecilik türünün başladığı tarihtir 24 Ocak. Hepsine selam olsun.

İki kişi

Biri, AK Partili... Diyor ki: “Erdoğan’dan sonra siyaseti bırakacağım.” Diğeri, eski CHP’li... Diyor ki: “Siyasete dönersem ancak Erdoğan’dan sonra döneceğim.”

Haberin Devamı

.........

Ne demek bu? Aslında ikisi de size aynı şeyi anlatmıyor mu?

Babacan’a dair

Yıllarca ekonomiyi Ali Babacan yönetti. Muhalefet o yılları takdirle anıyor ama şimdi anıyor... Babacan görevdeyken bir kere olsun “ekonomi iyi yönetiliyor” diyen oldu mu? Hayır... 2002 yılından beri Türkiye battı batıyor, başka laf yok O günkü bebecan, şimdi Babacan olmuştur. Bunu yapmayın. Hele Babacan gibi ciddi bir insana hiç yapmayın. Siyasetçiyle Devlet Adamı arasındaki farkı artık anlayın.

..........

Bakın, Berat Bey gitti, gözünüz aydın... Yarın Millet İttifakı’nda yer alsa, kimbilir nasıl alkışlayacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder