Rauf Tamer 50+1
HABERİ PAYLAŞ

Yeniymiş gibi... Durup dururken, bu 50+1 nereden gündeme geldi? Nesini tartışıyorlar? Halk oylamalarında başka bir yol yok ki. Elbette 50+1. Ne olacaktı? 25+1 mi? Yani, çeyrek porsiyon, öyle mi?

Millet İttifakı, bence memnun kalmalıdır şimdiki sistemden... Hele ana muhalefet, daha da memnun kalmalıdır. Çünkü hiç değilse dostlarla beraber 50+1’i bulması pekala mümkündür. Bugün değilse bile yarın... Yarın değilse bile elbet bir gün... İktidar olma ihtimali daima var. Parlamenter Sistem’de ise bu ihtimal hiç yok... Sıfır.

Haberin Devamı

Kaldı ki... Siz Erdoğan’dan kurtulmak istiyorsunuz değil mi? Erdoğan’ın toplam 10 yıl, 5+5 süresi bitince, zaten kurtulacaksınız... Bir daha Cumhurbaşkanı olamayacak. Anayasa emri. Ama Parlamenter Sistem’de - hep 1’inci parti olduğu takdirde - ömür boyu Başbakan’dır. Üstelik yaşı daha 70 bile değildir... Ondan nasıl kurtulacaksınız? Siz bunu bir düşünün. İyice düşünün.

Olmaz

Helalleşiyor muyuz amca? Hayrola, bizi bırakıp da nereye? Yoo, göndermeyiz vallahi.

‘Yaşadıkça’

Ali Naili Erdem, unutulmaz siyasetçilerimizin yıldızlarındandır. Beş dönem milletvekilliği, ayrıca da Sanayi-Çalışma-Milli Eğitim Bakanlığı yapmıştır. İnce ruhlu bu zarif adamın, ne kadar iyi bir gözlemci olduğunu, bu kitapta tekrar göreceksiniz... YAŞADIKÇA adlı kitapta hayattan bazı kesitler sunuyor. Bir başucu kitabı olarak tavsiye ederim. Dinlendirici, öğretici ve düşündürücü anılarla süslü olan bu kitap, çok yönlü bir siyasetçinin, şimdiki türedi siyasetçilere armağanı olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder