Rauf Tamer 6 Ocak’tan kalan
HABERİ PAYLAŞ

6 Ocak’tan kalan

ABD, Kongre baskınından sonra düşündüğü sokağa çıkma yasağını - vaktiyle - koysaydı, koronadan 360 bin Amerikalı ölmezdi. Hep sorarlar ya:

- Güvenlik mi, özgürlük mü? Yahu insan öldükten sonra, güvenlik de işe yaramaz, özgürlük de.

ABD’nin dünya kadar problemi var. Hepsini bir kenara bırakıp sadece Türkiye ile uğraşacağını hiç zannetmem. Ama hâlâ uğraşacaksa da uğraşsın. Bu takıntı, bize ancak itibar getirir.

Joe Biden diyor ki: 6 Ocak’ta teröristler ABD kongresini bastı. Doğru söylüyor ama şunu da lütfeder mi: 15 Temmuz’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni huriler mi bombaladı? En iyi o bilir. Söylemese de, “terörist” kelimesini telaffuz edişi bile büyük aşamadır. Ben ümitliyim.

Haberin Devamı

Fakat bir şey söyleyeyim. Trump’sız bir ABD’nin de pek tadı tuzu olmayacak doğrusu. Ne enteresan adamdı. Bir dosyaya imza atarken bile sanki müthiş bir sanat sergiliyordu. Deli dolu bir insandı ama yalancı medya’ya karşı başlattığı mücadele, Amerika’ya en büyük hizmettir. Belki öbür ülkelere de yansıyacak.

İç siyaset

6 Ocak baskını, bize de bir şeyler öğretmiştir. Zira... Kazanılan bir seçimi mızıkçılık edip geçersiz saymak... Ya da seçilmiş birini yok farz etmek, uzaktan nasıl gözüküyorsa, oturup hep beraber bir düşünmeliyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder