Rauf Tamer Algı meselesi
HABERİ PAYLAŞ

Algı meselesi

Vize kalkınca, hanzolar hırbolar dahil, 78 milyon nüfus sanki Avrupa’ya akacak. - Niye geldin ulan? - Yahu işte 9 gün tatil var ya. Çünkü uçak bedava, otel bedava, lokanta bedava, çarşı pazar hep bedava... Yaşasın. Bu Avrupalılar, hiç de fena insanlar değil galiba.

Derken... Ege semalarında Türk-Yunan jetlerinin İt Dalaşı’na da son verilmek isteniyor. Ne biçim laf zaten İt Dalaşı. Ayıp değil mi? Ege’yi anlatan, bir Ecevit şiiri var. Aramızda bir sihir Bir ılık deniz Kıyısında birbirinden güzel İki milletiz Şimdi bir de Demirel’in söylemine bakalım Ege, bir Yunan Gölü değildir. Ege, bir Türk Gölü de değildir. Esasen, Ege bir göl değildir. ......... İşte, biri şair Ecevit. Diğeri mühendis Demirel.

Haberin Devamı

Fakat siz şu Yunan milletvekili Sinandinos’un Avrupa Parlamentosu’ndaki konuşmasına bakınız. Türkler için ağzına ne gelirse söyledi. Gerçi dışarı atıldı ama bunları söyleyeceği önceden belliydi. Irkçı kafa işte. Bu devirde hâlâ ırkçı. Bir de Avrupalı sayılıyor. Sevsinler seni Sinoş.

Belçika eski Başbakanı ise “göçmen anlaşmasıyla Avrupa’nın anahtarlarını Türkiye’ye teslim ediyoruz” buyurmuş. Fena mı? Bize teslim et, gerisine karışma sen. Müteahhitlerimizi yollayacağız ve bütün Avrupa’yı gökdelenlerle donatacağız. Hazır mısın Ağaoğlu? Ev fiyatına ofis... Ya da ofis fiyatına ev, tamam mı? Bir ev de Sinoş’a... Promosyon.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder