Rauf Tamer Anlam farkı
HABERİ PAYLAŞ

Anlam farkı

Kelimelerle oynamayalım. Varlık kuyruğu, zenginlerin kuyruğu mudur? Zenginin ne işi var kuyrukta?

Belli ki yokluk’tan kaynaklanmayan, sadece ucuz gıda aramak için oluşmuş bir kuyruk kastediliyor. Yokluk değil, mesele pahalılık. Bunu bilmeyen yok. Ama varlık kuyruğu diyerek halkla dalga geçmek, kara mizah bile olamaz. Olsa olsa kara vicdan.

İptal

Şimdiden söyleyeyim. Bu seçimde iptal edilecek oylar, rekor düzeye ulaşacak. Aynı zarfa sıkıştıracağımız pusulalar, dikkat ve özen ister.

Düz pusulada bile defalarca hata yapmış olan seçmenlerin, bu kadar çok kağıt parçası karşısında şaşırması normaldir. “Eğitim şart” demek yetmez. Yeni bir düzenleme lazım: “Ancak 5 yıl sonra.”

Haberin Devamı

“Tek başına”

Türkiye’nin tek Komünist Belediye Başkanı, Tunceli’ye bağlı Ovacık’ı, ihya etti. Kutlarım. “Gelsin buraları da ihya etsin” diyeceğim ama gelirse bu komünist arkadaş, korkarım buralarda kapitalist olur. Bırakın orada kalsın. Nazar boncuğu olarak.

Püf noktası

Birçok yerde HDP, aday göstermedi. Ama acaba doğru mu yaptı? Hele kuvvetli olduğu illerde HDP seçmeni sanki ille sandığa gidip başka partilere mi yönelecek?

Bunun garantisi ne? Kim biliyor? Nereden biliyor? Bu hesapta ben bir yanlışlık görüyorum. Sandıklar açıldığında sakın şaşırmayalım...

Not: Mersin’de evrakı “geç kalan” Burhanettin Kocamaz, yine de DP’den aday olabiliyorsa, İYİ Parti’den niye aday olamaz?

Ceza mı, lütuf mu, belli değil. Kime ceza? Kime lütuf? O da belli değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder