Rauf Tamer Arayış
HABERİ PAYLAŞ

Millet İttifakı’nın Amiral Gemisi, gayet dikkatli yürüyor. Ne olur ne olmaz. HDP’nin başına bir kaza gelirse, onun boşluğunu doldurmak için yeni müttefikler edinmeye çalışıyor. Normaldir. Öyle bir kaza olmasa da ittifakta HDP ile başbaşa kalmak istemiyor.

Peki... Hem HDP kalsın, hem öbürleri de gelsin. Çok iyi olur. En iyi alternatif. Ama “öbürleri” HDP’yle aynı karede gözükmek ister mi bakalım? Yâni, Amiral Gemisi’nin işi çok zor. Riskli bir arayış bu. Pirince giderken evdeki bulgur’dan olmak da var, dikkat.

Haberin Devamı

En fazla da İYİ Parti’ye dikkat. İYİ Parti, hiçbir şaibe istemiyor. Bütün kirli yerlerden uzak durmaya çalışıyor. İttifak’tan kopup kopmayacağını bilmem ama kendini korumak için çok dik duracağı anlaşılıyor. Akşener çetin ceviz... Güler yüzlü ve tatlı dilli oluşuna bakmayın. Kopkoyu kırmızı çizgileri var.

Saadet Partisi’ne gelince... Temel Karamollaoğlu, geçen defaki gibi tek başına angajmanlara girmeyecektir sanırım. Partide güçlü bir konsültasyon heyeti var... Zaten vardı ama şimdi daha etkin. Camianın eski - yeni bütün topları da, Erbakan çizgisinden zerre taviz vermek istemiyor. Yâni çantada keklik değil.

Görüyor musunuz? Taşlardan biri eksilse, İttifak Duvarı sarsılacağa benzer. Kılıçdaroğlu işte bu yüzden yollara düştü. Haklıdır. İttifak Duvarı’na bir istinat duvarı arıyor.

Şaka gibi

Beyefendiye soruyorlar: - Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret edecek misiniz? Cevap: - Her anne, evladına kavuşmak ister... Terör kötü bir şeydir. Fazla üstelemeyin. “Soru bu değildi” falan derseniz, bu defa da belki diyecektir ki: - Millet aç aç.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder