Rauf Tamer Bayramdan kalan
HABERİ PAYLAŞ

Bayramdan kalan

Rus turistler hoş geldiler. Ama bizim bu dalkavukluğa varan kibarlık budalası halimiz nedir? Nezaket elbet göstereceksin. Onları elbet güleryüzle selamlayacaksın. Aramızda hiçbir kırgınlık olmamış gibi davranacaksın. Ama abartmayacaksın. O kadar çok eğilip büküldük ki, Ruslar bile şaşırdılar. Bendeniz, iki ülke arasındaki krizin aşılmasını alkışlayanlardan biriyim. Fakat bu tablo, hiç hoşuma gitmedi. Şunu unutmayın: Onlar, bizi mutlu etmek için değil, kendileri mutlu olmak için geldiler ve geliyorlar. Kim kime jest yapmaktadır?

Haberin Devamı

Nasıl derler? Hani var ya: - Halk plajlara hücum edince, vatandaşa denizde yer kalmadı. Tam öyle işte. Fotoğrafları gördünüz. Birbirlerini hiç tanımayan insanlar sırt sırta kucak kucağa. Plajlarda ayrı sefalet, yollarda ayrı sefalet. Ne bu? Tatil. Vallahi çok çile çektiniz. Helâk oldunuz. Yoruldunuz.. Eve dönünce birkaç gün dinlenin bâri.

İstanbul’un tam 9 gün tadını çıkardım. 20 yıldır araba kullanmıyordum, bu bayramda kullandım. Bisiklete bile bindim. 25 yıldır boğazda denize girmiyordum. Bu bayram sudan hiç çıkmadım. Güneşi de tepe tepe kullandım, simsiyah oldum. Beni gören Kenya veya Jamaika asıllı Şampiyon Türk Atletleri’nden biri zanneder. İstanbul çok güzeldi. Hele yaz şarkıları.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder