Rauf Tamer Bayramlık
HABERİ PAYLAŞ

Bayramlık

Önce mübarek Kurban Bayramınız kutlu olsun. Otoyollarda dikkatli gidip gelin demekten bıktım usandım. Zaten kim kimi dinler? Yine de Allah kazalardan belâlardan korusun.

Anlayamadıklarım

UEFA maçları’nda bizimkileri izledim...

[[HAFTAYA]]

Kaybettikleri puanlardan daha çok beni üzen başka bir şey var. İngiliz Statlarındaki, sırf İngiliz değil, Avrupa Statlarındaki zemine baktıkça kahroluyorum. Bizim statlar niye böyle değil? Niçin tarlada futbol oynuyoruz? Aklımız mı yok? Kabiliyetimiz mi yok? Çim’den anlayan bir uzmanımız mı yok? Paramız mı yok? 40 - 50 - 60 bin kişilik statlar yapmak güzel de, 22 kişilik bir top sahası yapamadıktan sonra neye yarar? Bir de Arena diye isim veriyoruz. Ne Arena ama?

Haberin Devamı

Öbür konu

Anlayamadığım bir şey daha var... Bayramda konuşulacak şey değil ama bu ABD uçakları, nereyi bombalıyorlar acaba? Dağları taşları mı? İşgal kuvvetlerinin Kobani’ye yaklaştığını günlerdir görüyoruz. Bunların önünü kesmek havadan bombalarla mümkün değilse bile, hızlarını kesmek de mi mümkün değil? Bir laf öğrenmişler “hava harekâtı yetmez” diye... Öyleyse niçin bombalıyorsun? Hiç... Dostlar alışverişte görsün... Sizden gelecek hayır zaten eksik olsun. Yahu, bir işgali, bir kuşatmayı, bir istilayı, yağmur bile sekteye uğratır, sizin bombalarınız yağmur suyu kadar da mı etkisiz?

Ve tezkere...

Herkes başka okuyor. Sanki Türkçe yazılmamış. Saldırı için mi, savunma için mi bu tezkere... Orada da anlaşamıyorlar. Bırakalım, şunun tercümesini Türk Silahlı Kuvvetleri yapsın. En iyisini o bilir. Tekrar iyi bayramlar diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder