Rauf Tamer Biraz yavaş
HABERİ PAYLAŞ

Biraz yavaş

Cumhur ve Millet... Her iki ittifakta da erken öten horozlar var. Yüzde 60’a kadar “kafadan” sallıyorlar. Aklıma ne geldi: Adamın biri bakkala koşmuş, nefes nefese... Bir 500 liralık banknot uzatıp şunu boz demiş. Bakkal gayet sakin, almış 500’lüğü, çekmecesinden iki tane 250 liralık banknot çıkarıp vermiş adama.

Alman’a dair Yıldönümü... Mayıs. Farz edin ki 1945’teyiz. Günlerden salı mı, çarşamba mı, artık arşive bakmak lazım. Bütün gazetelerde aynı manşet:

- Almanya, kayıtsız şartsız teslim oldu.

Haberin Devamı

............

İşte o Almanya, bugünkü lider Almanya’dır. Avrupa’nın patronudur, AB’nin kaptanıdır, dünya denen gezegenin de saygın devletlerinden biridir. Nasıl oldu? Sıfırdan buraya nasıl geldi? Başarının sırrı:

- Ciddiyet ve disiplin. Peki Japonya? Onu da kutlayacağım. Ne zaman? 6 Ağustos’ta... Atom bombasının yıldönümünde: Galip sayılır, bu yolda mağlup. Kısa notlar Köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz... Bu ne demek?

- Vatandaşı sokağa teşvik. “Bahar geldi beyim evde durulmaz. Bu mevsimde çemenzâre doyulmaz”

Keşke o 3 günlük hasılatı, hayır kurumlarından birine bağışlasak. Sağ olsun, Devlet Baba çok bonkör ama parayı havai fişek gibi havaya atmaktan da bir türlü vazgeçmiyor.

Bakalım bu yaz, denizde boğulanların sayısı, trafik kazalarında vereceğimiz kayıplardan az mı çok mu olacak?

Vaka sayısı

Korona vaka sayısı, Erdoğan’ın tahmin ettiği rakama inecek galiba ama indikten sonra şımarıp bir tur daha atmasak diyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder