Rauf Tamer Birikmiş notlar
HABERİ PAYLAŞ

Birikmiş notlar

Haberin Devamı

Önceki gün Eskişehir’de... Çocuk ağlıyordu. Babasının taksitle aldığı bisiklet çalınmıştı. Baba dayanamadı. O da ağlamaya başladı. Çocukken bana bir lastik top getirdiler. Piyasada hiç yoktu... Bir dostumuz Avrupa’dan getirmişti. Rengarenk. Cici bir top. Gece koynuma alıp yattım. Ertesi gün, sokakta oynarken, komşunun bahçesine kaçırdım onu. İki dakika sonra top geri geldi. Ortadan bıçakla ikiye ayrılmış vaziyette. İşte, bisikleti çalınan çocuğu çok iyi anlıyorum. Bereket, başka bir bisiklet alma imkanı belki olabilir... Tabii paran varsa. Benim top ise paran olsa da bir daha bulunamazdı. Çok ağladım.


Kaç gündür kafam şu yangınlara takık. Adana’daki kız yurdundan başladı, birçok şehirde hergün bir dizi yangın çıktı. Tesadüf olabilir mi? Yoksa “çok kötü şeyler olacak” diyen felaket tellallarının bildikleri bir şey mi var?


Bugün siyaseti teğet geçeceğim. Nasıl olsa mecliste bütçe müzakereleri başladı. Adı bütçedir ama bütçeden başka herşey görüşülür. Bir seferinde Dr. Oğuz Aygün kürsüde konuşurken, ön sıralardan bir kadın: - Yalan söylüyorsun, kürtajcı doktor diye bağırdı. Aygün de gayet sakin: - Sizi de yaptım mı hanımefendi?


Dolar’a da bir laf atalım. Dolar çıldırmış diyorlar. Çıldırmaya bahane arıyor. İtalya’daki referandumdan bile etkilenmesi haydi neyse ama futbolcu Messi’nin grip olmasından niye dolar etkileniyor? Devler Ligi’nde bu akşam Beşiktaş kazanırsa dolar düşer mi acaba?.. Düşmek deyince aklıma geldi. Ne güzel karikatürdü o: - Baba, yine paramı düşürdüm diyordu çocuk. - Ulan sen Merkez Bankası mısın kerata?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder