Rauf Tamer Bunu unutmayın
HABERİ PAYLAŞ

Bunu unutmayın

Liyakat sahibi olun veya olmayın. Yeter ki o mevkiye kendi iradenizle değil, başkasının iradesiyle geldiğinizi hiç unutmayın... Siyaset böyle bir şey.

*

İstisnaları elbet vardır. Ama genel kuraldan bahsediyorum. Mesela... Hatırlar mısınız? "Abdullah Gül kardeşim" hangi iradeyle cumhurbaşkanı olmuştu? Şimdi niye olamıyor? Ali Babacan gökten zembille mi inmişti? Şimdi niye inemiyor?

*

Her siyasetçinin kariyerinde, elbet başka bir irade etkili ve belirleyici olmuştur. Hayat böyle başlamıştır... Ama sonrası o siyasetçiye kalmıştır. Ya başarılı olup yükselecektir, ya da onun bunun kuyruğuna takılıp yerlerde sürünecektir.

Haberin Devamı

*

Çoban Sülü'ye, Tonton Özal'a yolu açan da yine "başka irade"dir. Ama Türkiye'ye 10'ar yıl, 15'er yıl hükmedecek kadar başarı gösterdiler ve tarihe geçtiler. Komik bir şey söyleyeyim: Babacan'ın fotoğrafına bakıp bakıp "Menderes'e amma da benziyor" diyen DEVA Partililer var. Gidi kurnazlar. Yüzünün benzemesi bir şey ifade etmez. Tabiatı benziyor mu acaba? Ahde vefası, âlicenaplığı, terbiyesi ve tabiatı benziyor mu? Mühim olan odur.

*

Söyleyin bakalım. Kılıçdaroğlu'nu hangi irade CHP Genel Başkanlığı'na getirdi? Ve 12 yıldır nasıl bir mesafe aldı? Mesela bir Ecevit gibi kitleleri peşine takıp sürükledi mi? Bunu bir eksiklik olarak söylüyor değilim. Ne yapalım? Herkesin belli bir kapasitesi var. Neyi tartışıyoruz? Haddimizi bileceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder