Rauf Tamer Çap meselesi
HABERİ PAYLAŞ

Çap meselesi

Zirve adı altında dünya liderleri zaman zaman topanıyorlar ya... Boşunadır. 36 saatlik bir tatil’den başka bu zirvelerin hiçbir faydası yok. Esasen 36 saatte, 46 saatte ne konuşulur, ne halledilir? Kaldı ki yetenekleri, bilgi ve birikimleri kısıtlı liderler bunlar. Bu yüzden dünyadaki hiçbir problemi çözemediler. Çözemiyorlar.

......

Öyle konular var ki 50 yıldır, 60 yıldır çözüm bekliyor. Şu anda Glasgow’daki İklim Zirvesi’ne katılan devlet adamlarına bakınız. Hepsini toplasan bir Churchil etmez, bir Roosevelt etmez. Stalin bile etmezler.

Haberin Devamı

Kıbrıs’tan Keşmir’e kadar Gazze’den Kudüs’e kadar hangi meseleyi halledebilmişler ki? Dünyada yüz milyonlarca insan açlıktan kırılırken, uzaya savrulan paralar ne adınadır? Uygarlık adına mı?

İnsanoğlu gitti, uzaya yerleşti diyelim... Orasını da Dünya’ya benzetmeyecek mi? Orada da Birleşmiş Milletler gibi bir Birleşmiş Gezegenler Örgütü kurup havanda su dövmeyecek mi? Orada da Avrupa Birliği’ne benzer bir Çağdaş Uzay Birliği kurup, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı yapmayacak mı?

Dönelim konuya. Ne diyorduk? Dünyada lider eksikliği... Devlet Adamı kıtlığı. Kalite, giderek düşüyor. Çıta yerlerde sürünüyor. Allah aşkına... Bir Fransa’nın eski devlet başkanlarına bakın bir de şu Macron’a... Benden bu kadar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder