Rauf Tamer Çekidüzen
HABERİ PAYLAŞ

Çekidüzen

Haberin Devamı

Meclis aritmetiğinde bazen 1 oy bile mühimdir. Zaten bu yüzden bulun 276’yı, öyle gelin derler adama. Bu 276 şartı, güvenoyu için değil, güvensizlik oyu içindir... Bugün meclis aritmetiğinde hassas bir durum yok. O bakımdan 1 oy bile mühim diyemiyoruz. Ama her zaman böyle olmaz. Koalisyon tablolarını unutmayın.

*
[[HAFTAYA]]

Bunları niye yazdım? Dokunulmazlıklar kalkarsa... Bir gün meclis aritmetiği de fifti-fifti gibi bir duruma gelirse... Mühim bir oylamada, 2-3 milletvekilinin, hatta 1 milletvekilinin yolunu kesip meclise girmesini engelleyebilirler. Mesela, dandik bir sebepten o gün onu gözaltına alabilirler, oylamadan sonra da özür dileyip bırakabilirler.

*

Hiç unutmam. Bir def’asında milletvekillerinden biri Meclis Berberi’nde uyuşup kaldığı için oylamayı kaçırmıştı. Sırf o yüzden kaybettiler.
- Demek ki bazen 1 oy mühim. Öyle mühim ki, bazen 1 oy için adamı transfer ediyor hem de Bakanlık veriyorsunuz. Rahmetli Ecevit, 11 Bakanlık birden vermedi mi?

*

Dokunulmazlıkları kaldıralım demek kolay. Ama bunları da düşünmek lazım. Kaldırmak yerine başka bir düzenleme getirmek, bence doğru olur: Düzen’e çekidüzen.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder