Rauf Tamer Deprem ve erdem
HABERİ PAYLAŞ

Deprem ve erdem

İzmir’de hüzün ve ümit... Ama yanı sıra, müthiş bir dayanışma... İnsaniyetin en güzel örneği.

- Milli Ahlak’ın zaferi. İşte, bir milletin anatomisi bu. İzmirimize tekrar geçmiş olsun. Yaşadığı felaket bile, bize bir vahdet olarak yansımıştır. Kaç gündür başta Yunanistan olmak üzere, dünya hayretle ve gıptayla bizi seyrediyor.

Ve gündem

Bir taraftan da hayat elbet devam ediyor. Yarın Amerika’da seçim var. Tuhaf haberler geliyor. Joe Biden taraftarlarının, hukuki bir tertip içinde olduğu, Trump kazandığı takdirde, Başkanlığının geçersiz sayılması için kitabına uygun bir adli organizasyon tezgahlandığı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Doğru mudur bilmem ama konu ABD olunca her şey mübah... Geleneklere aykırı olsa da mübah. Niye olmasın? Terör örgütlerini silahla donatmak, Amerika’nın hangi geleneğinde görülmüş? Müttefiklerine düşmanlık etmek Amerika’nın hangi kitabında yazıyor? Ama bunları yaşadık ve gördük. Amerikan Yargısı’nı da Halk Bankası Davası’nda yakından tanıdık.

Yine de temenni ederim ki, seçim sonrası o tezgah, bir söylenti olsun. Olsun da bu ihtimalin Amerika’ya yakıştırılmış olması bile vahim değil midir? Sonu neye varır? Onun bunun memleketinde darbe yaptıran Amerika, önce kendi memleketine yıllardır ektiği tohumlara baksın. Her neyse.

- Ben Trump’ı tutuyorum. Her şeye rağmen.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder