Rauf Tamer Doğan Hızlan
HABERİ PAYLAŞ

Doğan Hızlan

Ona bir kütüphane az bile... Sığmaz çünkü oraya. Ama yine de eyvallah. İnsanları, öldükten sonra değil, yaşarken böyle ödüllendirmek ne güzel şey.

*

Kaldı ki Doğan Hızlan, kütüphanelerden öte, sanatın ve sanatçının da kahramanıdır. Edebiyatın, şiirin, müziğin ve yaşayan Türkçe’nin yıkılmaz kalesi olarak, hepimizi ayakta tutuyor. Ona şükran borçluyuz.

*

Yarım asırdır, Hürriyet kadrolarının da alamet-i farikasıdır... İstikrarın sembolüdür. Vazgeçilmez bir değer taşıyor... Hem de büyük bir tevazuyla... Başarılarının hep devamını dileyerek, onu gıptayla izlemeyi sürdüreceğim...

Haberin Devamı

..........

Ve siyaset

Dönelim günlük yazımıza. Türkiye’de her şey değişti, hatta gelişti... Hiç değişmeyen, hiç gelişmeyen yegâne kurum, siyaset. - Hep aynı üslup. - Aynı dekor, aynı sahne. - Aynı kürsü. - Aynı hamaset.

*

Böyle kalsa yine iyiydi. Kötü huylar da edindi. Gerçi sert sözler hep vardı ama bunlara neler eklendi: - Hakaret. - İftira. - Tehdit, şantaj. Bunlar da neymiş? Asıl yeni bir sektör geldi ki tek başına, siyasete o hükmediyor. Nedir? - Yalan... - Sabahtan akşama kadar yalan. - Büyük yalan. - Mükerrer yalan.

*

Seçimde taraflar belli olmuştur. Yalan ile gerçek yarışacak. Bereket yalanın teşhisi çok kolay. Çünkü çok pişkin. Çok utanmaz. Ona bakarak, öbürünü rahatça bulabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder