Rauf Tamer Dünya hali
HABERİ PAYLAŞ

Dünya hali

Muasır Medeniyet’e bakın:

- Haydut Devletler Dönemi.

- Korsan Devletler.

- Taşeron Devletler. Biraz palazlanmış olanları da kiralık katil kullanıyorlar. Ve bunu Devlet Politikası haline getiriyorlar. Gizleyerek falan değil. Bilâkis, övünerek.

......

İşin acı tarafı: Uluslararası Hukuk tıkanmıştır. Yazılı akit ve anlaşmalara riayet eden yoktur. Mahcubiyet denen duygu, tedavülden kalkmıştır. Kalleşlik dahil, her şey mubahtır. Velhasıl... Hakikaten Ne Mutlu Türküm Diyene’dir. Çünkü... Bu müflis dünya siyasetinde vicdan, insan ve iz’an’ın, yaşadığı ve yaşatıldığı yegâne ülkeyiz.

Haberin Devamı

Korona

Her “vaka” hasta değildir. Her “hasta” ölecek de değildir. Fakat korona günlük tablosunu, tartışmadan kurtarmak lazım. Çaresi: Semptom’lu vatandaşlarla semptom’suzları da aynı tabloya dahil etmek. O zaman kimse gık diyemez... Sadece kıvranıp durur.

Trump

Korona denen bela, gördük ki ne zengin dinliyor ne fakir... Ne şöhret tanıyor, ne mevki... Kim olduğuna bakmıyor. İşte gitti, dünya lideri Amerika’nın Başkanı’nı da vurdu... Haydi bakalım dooğru karantinaya... Tam 1 ay sonra da seçim var.

........

Acaba seçimi etkiler mi? Kimbilir... Joe Biden’la mücadelesi sürerken bir de koronayla boğuşması, Trump’a belki bir mağduriyet getirecektir ama bilmem ki Amerikan Halkı böyle şeylerden etkilenir mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder