Rauf Tamer Durum budur
HABERİ PAYLAŞ

Durum budur

Seçime en az 500 gün var. Demek ki bu gerginliği 500 gün daha yaşayacağız. Herkes nefesini, enerjisini, sabrını ona göre ayarlasın.

Siyasi partiler, Z Kuşağı’nın oyları peşinde. Oysa siyaset, Z Kuşağı’nın umrunda değil. Çünkü Z Kuşağı, zannedildiği gibi politize değil. Büyük çoğunluğunun siyasi bir saplantısı yok. Angajmanı yok. Esasen merakı yok. Aralarında siyaset konuşmuyorlar bile... Konuşanları da tartışmaya falan girmiyorlar... Yani sessiz çoğunluk’un yeni jenerasyonu bu.

Akşamları bakınız. Televizyon kanallarında açık oturumlar var ya... İzleyenlerin içinde Z Kuşağı yüzde kaç acaba? Kafelere, çayhanelere bakınız, siyaset konuşan gençler çok azdır, hatta sıfıra yakın.

Haberin Devamı

Siyasi tercihleri yok sanmayın. Var ama ortaya dökmüyorlar. Tartışmaya girmiyorlar. Kendilerine telkin ve tavsiye yapılmasını istemiyorlar. Yani merak edilecek bir sessizlik değil bu... Bilakis, kişilikli bir duruş. Yani siyasi partiler boş yere çocuk kandırmaya uğraşmasınlar diyorum.

DP

Demokrat Parti... Merhum Celal Bayar’ın, Adnan Menderes’in yadigârı... Ve de CHP’nin ezeli rakibi. Lakin bugün, bulunduğu yer itibarıyla, hem Bayar’ın, hem Menderes’in, hem de diğer kurucularının ruhlarını acaba incitmiyor mu? Gerçi onlara bir saygısızlık yapmadı ama en azından vefasızlık ediyor. Bunu söylemeye mecburum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder