Rauf Tamer Eksik irade
HABERİ PAYLAŞ

Eksik irade

Belediye Başkanlarını da keşke Birinci Tur-İkinci Tur diye iki kademede seçebilseydik. Birinci turda en çok oy alan iki aday, ikinci turda tekrar yarışabilseydi keşke. Amaç? Yüzde 50+1 oy.

[[HAFTAYA]]

Öyle ya... Belediye Başkanları, halkın en az yarısının oyuyla seçilmeli. 30 Mart’ta göreceksiniz. Birçok yörede, birçok ilde ve ilçede, yüzde 24’le 25’le Başkan olup yüzde 100 yetki kullanacaklar. Ne çoğunluk kavramına sığıyor bu, ne de çoğulculuk ilkesine.

Söyler misiniz, Türkiye’de kaç Belediye Başkanı tanıyorsunuz yüzde 50’nin üstünde oy alan? 10 tane sayamazsınız. Ama rakiplerini kafa kafaya vurup yüzde 25’le aradan sıyrılan yüzlerce, binlerce başkan geldi geçti.

Haberin Devamı

Bir de şu var. Milli İrade’nin çok gücüne giden bir şey. Vatandaştan Belediye Başkanlığı için oy alıp, sonra da 5 yıllık kontratını tek taraflı bozup, başka yere, mesela milletvekilliğine zıplayan siyasetçiler tanıyoruz. Ayıp değil mi? Hatta Başbakan diye seçtiklerimiz, sonra bizi bırakıp Cumhurbaşkanlığı’na çıkmadı mı? E hani oy kutsaldı? Bu yaptıkları, kutsala tecavüz sayılmaz mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder