Rauf Tamer En iyi aday
HABERİ PAYLAŞ

En iyi aday

Haberin Devamı

  • Millet ittifakı, galiba tekrar döndü, Macron modeli bir başkan adayı aramaya başladı... Yani, “kimsenin tanımadığı biri.” Tavsiye ediyorum:

- Ahmet Necdet Sezer. Diyeceksiniz ki “Onu tanırlar, 7 yıl cumhurbaşkanlığı yaptı.” Mühim değil. Kim hatırlayacak? Seyir defteri

  • Macron’un zihinsel durumu gündeme gelince, ben de şüphelendim doğrusu.

- Ruh hali. - Rüşt ve kimlik arayışı. Bunlara bağlı olarak da: - Tedaviye ihtiyacı. Yani, bir tuhaflık var. Evet var.

  • Fakat mesele, sadece siyasi değil. Macron’un taa öğrencilik yıllarından bu yana, hayat karnesi’ne de bir bakmak lâzım.

- Sizce normal mi? Belki de bu bir harika çocuk. Kabına sığamıyor. Zeka fışkırıyor, zeka. Hep boyundan büyük işlere kalkışıyor. Bunun tedavisi olur mu? Fransa, durup dururken kendi başına iş açmıştır. Sırf öbürü olmasın diye bunu Cumhurbaşkanı yapmış ve 5 yılını sokağa atmıştır.

Şimdi tekrar seçilip, bir 5 yıl daha kalması mümkün değil. Ama o, Türkiye karşıtlığı’na sığınarak seçim kazanacağını zannediyor. Gidip Ermenistan’da adaylığını koysa kazanır ama kendi ülkesinde asla. Anketlere bakarsa görecektir. Çeyrek porsiyon.

Ne var ki, yapacağını yaptı. Bay Macron, Fransa - Türkiye ilişkilerine öyle nefret tohumları ekti ki, bunu temizlemek için kim bilir kaç yıl gerekecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder