Rauf Tamer Esas faktör
HABERİ PAYLAŞ

Esas faktör

Anketlere bakıyorum. Erdoğan karşısında en az oy alacak aday, Kılıçdaroğlu gözüküyor. Halbuki öyle bir aday lazım ki, Erdoğan karşısında en fazla oy alan CHP’li olmalı o...

Olmalı ki CHP Genel Başkanlığı’nı hak etmeli. Rekor şimdilik Muharrem İnce’de.

Gerçi cumhurbaşkanlığı seçimini “Erdoğan’ın karşısında kim daha fazla oy alacak” türü bir yarışa dönüştürmek çok tuhaf olur, çünkü bu bir yarış değil, bir seçimdir ama CHP Genel Başkanlığı’nın akıbetini düşünmemek hiç mümkün mü?

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığına aday olur da kaybederse, CHP Genel Başkanlığı’na da elveda. - E kazanırsa? Kazanırsa zaten cumhurbaşkanı. Konumuz o değil.

Haberin Devamı

İmamoğlu... Mansur Yavaş. Adaylıkta bunların da adı geçiyor. Peki, birinden biri aday oldu diyelim. Kazanamadı ama çok yüksek oy aldı diyelim. Rütbesi derhal yükselir. Erdoğan’ın karşısında en fazla oy almış bir siyasetçi olarak ona yeni kapılar açılır... En başta da CHP Genel Başkanlığı.

Zannederim Kılıçdaroğlu’nun birdenbire adaylık hevesini ateşleyen faktör budur. Elbet en büyük ortağı pandemi’den aldığı güç ve moral de vardır ama esas faktörü unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder