Rauf Tamer Ezber bozmak
HABERİ PAYLAŞ

Ezber bozmak

Arkasında halk desteği yoksa, hiçbir hareket, başarıya ulaşamaz. Bu sebeple... PKK, boşuna kan akıtıyor. Boşuna ölüyor, boşuna öldürüyor. Yazıktır bu insanlara.

Devlet tarafı ise, şu iki noktayı karıştırıyor: Terörle mücadelede kararlılık başka, Çözüm Süreci’ni ısrarla sürdürmek başka. Halkın terörden iyice yaka silktiği şu dönemde, Çözüm Süreci’ne, devlet, asıl şimdi hız vermeli.

Kürt Sorunu’nda zaten epey mesafe alınmıştır. Son bir gayretle bu işi bitirmek lazım. Madem ki Kürtler ayrıdır, PKK ayrıdır... Öyleyse niçin ikisini aynı potaya koyuyoruz? Çelişki değil mi? Kimi cezalandırıyoruz?

Haberin Devamı

Ülkede milyonlarca Kürt var. Demek ki Kürt Siyasi Hareketi’nin, bir sosyolojik tabanı var. Terör öyle mi? HDP’nin aldığı oyların içinde bile terör yanlıları çok azınlıktadır. “Bunları birbirine karıştırmayın” diye sürekli nasihat dinleyeceğimize, genel demokratikleşme hareketinin artık tamamlanmasını bekliyoruz. - Kandil’e rağmen mi? Bu ezberi de bırakalım. İster “Kandil’e rağmen” ister “Kandil’le beraber.” Mühim olan sonuçtur. Sonuca da ezber bozarak varılır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder