Rauf Tamer Gözden kaçmasın
HABERİ PAYLAŞ

Gözden kaçmasın

Geride bıraktığımız 7 Haziran Seçimi’ndeki tabloya bakıp ne dedik: - Halk, Başkanlık Sistemi’ni reddetmiştir. Alâ... Fakat hükümet kurulamayınca ne dedik: - Başkanlık Sistemi tartışılmalıdır. Görüyor musunuz? Tek sonuçtan, birbirine zıt iki ayrı hüküm çıkıyor.

Biliniz ki 1 Kasım’da da öyle olacak. Eğer yine koalisyon tablosu çıkarsa, bakın ne diyeceğiz: - Halk, Başkanlık Sistemi’ni ikinci defa reddetmiştir. Alâ. Fakat yine hükümet kurulamazsa, bakın ne diyeceğiz: - Başkanlık Sistemi kaçınılmazdır. Görüyor musunuz? Yine iki ayrı zıt hüküm. ......... Hangisi doğru? Aylarca tartışsanız bulamazsınız. Türk zekâsı, Seçim Sandığı’ndan çıkan tek mesajı, 4-5 türlü tercüme etmeyi başarabilen yegâne zekâdır.

Haberin Devamı

Sandıktan önce

Madem ki 7 Haziran’da bir fırsat kaçmış, koalisyon imkanı heba edilmiştir, 3’lü blok bari şimdi taktik değiştirse ya... Bakın ne yapabilirler: Bir koalisyon modelini, mesela CHP-MHP veya CHP-HDP modelini sandıktan önce ilan edebilirler. Ve diyebilirler ki: - Vatandaş!.. Koalisyon’a oy ver. Aritmetik yetmezse bile, yollarına yine pekala devam edebilirler. Ne sakıncası var?

En iyisi

Hem de en kolayı: - Herşeye hayır. Hayır’dan kim zarar görmüş? Halbuki evet dersen yarın nelerle karşılaşacağın hiç belli olmaz. Farkındaysanız, bizim bürokrasimiz de evet demeye pek nazlı, hayır demeye ise sevdalıdır. Neden? Evet deyince iş başlar. İş başlayınca sorumluluk gerekir. - En iyisi red. O da öyle yapar. Ve kendini daima sağlama alı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder