Rauf Tamer HDP’nin durumu
HABERİ PAYLAŞ

HDP’nin durumu

Biliyorsunuz. HDP için dava açıldıydı. Kaç ay oldu, kaç yıl oldu, artık orasını unuttuk. Karar ne zaman belli olur? - Parti mi kapatılır? - Parti değil de bazı kişiler mi ceza alır? - Ya da para cezası mı yeterli olur? - Ya da parti suçsuz bulunur, temize mi çıkar? Bunları bilmiyoruz.

*

Biz bilmiyoruz ama HDP’nin artık bilmesi lazım. Önümüzde seçim var. Hem de HDP’nin belirleyici olduğu bir seçim. HDP, önünü görmek ister. Seçime girip girmeyeceğini... Yahut kadrolarında fire verip vermeyeceğini bilmek ister. - Sadece HDP mi? Öbür partiler de bunu bilmek ister. Her parti, hesabını kitabını ona göre yapar.

Haberin Devamı

*

Dava Anayasa Mahkemesi’nde hâlâ devam ediyor. Elbet uzun ve derin bir araştırma gerekiyordur ama karar vermek, daha ne kadar zaman alır? - 2 yıl, 3 yıl daha mı? - Ya da 5 yıl falan mı? En ufak bir işaret yok. Peki, yarın pat diye bir erken seçim kararı alınsa ne olacak? Erken seçim şöyle dursun, normal seçime bile 11 ay gibi az bir süre kaldı.

*

Yüksek Mahkeme’nin değerli üyeleri, muhakkak bütün bunları düşünüyorlardır. Onlar ne Saray’ın Hakimleri, ne de Saray’ın Memurları’dırlar. Kemal Bey gidip dayansa ya kapılarına... Bir baskın yapıp teftiş etse ya Anayasa Mahkemesi’ni... Hiç merak etmiyor mu HDP’nin akıbetini?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder